Zatvori
Poslovni Puls
03/04/2015

Nude dobru plaću, proviziju, službeni automobil i ne mogu pronaći radnike!

Agencija za nekretnine Smart Invest Immobillien već tri mjeseca bezuspješno pokušava pronaći nove zaposlenike. Usprkos poticajnim uvjetima za rad, i značajnom broju novootvorenih radnih mjesta, tvrtka koja se iz Opatije nedavno proširila i na riječko tržište ne uspijeva zaposliti nove agente...

"Nudimo četiri tisuće kuna osnovne plaće, proviziju te upotrebu službenog auta, laptopa i mobitela. Ali, nikako da pronađemo kvalitetne kadrove. Preko HZZ-a objavili smo natječaj, i od tridesetak pristiglih molbi, na razgovor se odazove svega nekoliko ljudi, koji uglavnom nisu profil zaposlenika koji tražimo. A imamo otvorenih deset novih radnih mjesta zbog povećanja opsega posla", kazao je direktor Smart Invest Immobillien Milan Mandić.

Nakon deset godina rada u Opatiji, tijekom kojih se Smart Invest pozicionirao kao najveća agencija za nekretnine na području Opatijske rivijere, tvrtka je otvorenjem poslovnice u na Mljekarskom trgu zakoračila i u Rijeku.

"Proveli smo detaljno istraživanje tržišta u Rijeci i Opatiji, smatram da ima dovoljno posla za širenje tržišta. Recimo, u Rijeci se prodaje preko 100 nekretnina mjesečno, a na opatijskom području nekoliko desetaka, a očekujemo i daljnji rast potražnje", istaknuo je Mandić.

Dodao je da se tržište izrazito segmentiralo, te da postoji potražnja za manjim i jeftinijim nekretninama na jednom kraju, te za izrazito luksuznim i vrijednim nekretninama na drugom kraju tržišnog spektra. Cijene su, prema njegovoj procjeni, u prosjeku zadnjih pet godina pale za tridesetak posto.

"Nakon ulaska u Europsku uniju porastao je interes stanovnika europskih država, dok je u posljednje vrijeme sve manje Rusa koji su ranije bili dobri kupci, osobito na opatijskom području. Trenutačno najveći broj kupaca stiže iz nama bliskih tržišta Slovenije, Austrije i Njemačke, ali i iz unutrašnjosti Hrvatske, osobito Zagreba", zaključio je Mandić, kazavši da je lanjske godine tržište nekretnina doživjelo podbačaj, ali da je 2015. godina počela odlično.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram