Zatvori
Poslovni Puls
08/04/2015

Ipak nema problema za Samsung - u prvom kvartalu bilježi snažan rast prihoda!

Sudeći prema službenim podacima, Samsung Electronics, jedna od najvećih svjetskih tvrtki za proizvodnju pametnih telefona, memorijskih čipova i TV-a svjedočila je u prvom tromjesečju ove godine velikom prodajnom skoku otklonivši tako zabrinutost vezano uz smanjenje prodaje i pad zarade...

Preliminarni rezultati dobitka od redovnih aktivnosti iznosili su 5,9 trilijuna wona (5,4 milijarde američkih dolara), što je porast od 11,53% u odnosu na prethodno tromjesečje.

On je inače pao ispod 5 trilijuna wona u trećem tromjesečju prošle godine po prvi puta u tri godine, no nastavio je rasti do 5,29 trilijuna wona u posljednjem kvartalu 2014., odnosno do 5,9 trilijuna od siječnja do ožujka ove godine.

No, iako su ovi podaci nadmašili prosječno tržišno predviđanje od 5,4 trilijuna wona, zabilježen je pad od 30,51% u odnosu na prethodnu godinu.

Ukupna zarada u prva tri mjeseca 2015. iznosila je 47 trilijuna wona, manje za 10,87% u odnosu na brojke zabilježene tri mjeseca ranije. Isto tako i za 12,44% manje od brojki zabilježenih prije godinu dana, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram