Zatvori
Poslovni Puls
09/04/2015

Implementacija CRM sustava – dugotrajno i teško ili bezbolno?

Za uvođenje novog programskog rješenja potrebno je vrijeme, novac ali i odlučnost...

Koliko to stvarno zahtjeva vremena? Kada programsko rješenje postaje funkcionalno i korisno djelatnicima i poslodavcu? Da li je implementacija CRM-a dugotrajan i mukotrpan posao?

Provjerili smo odgovore na ova pitanja sa upravom tvrtke Softwise , čiji softCRM koriste mnoge domaće ali i inozemne tvrtke.

Mnogi poslodavci i uprava vjeruju da je implementacija CRM sustava višemjesečni posao koji dodatno opterećuje djelatnike, no to nije točno. Istina da je za uspješnu implementaciju CRM rješenja u poslovanje potreban angažman djelatnika ali večina posla se i sada odrađuje na druge načine i kroz različite alate. Naš softCRMnije tipičan predstavnik CRM-a te uz evidenciju događaja, projekata i komunikacije omogućava i izradu financijskih i prodajnih dokumenta koji se ionako izrađuju da li u office alatu (excel, word) ili nekom drugom programskom rješenju.

Koliko vremena je potrebno da se započne korisiti softCRM sustav?

softCRM sustav može se početi korisiti instantno. Registracijom na internet stranici ili od strane softCRM tima dobiva se vlastiti korisnički račun aplikacije sa 30-dnevnim besplatnim periodom. Nakon što je registracija napravljena u roku nekoliko sekundi dobivaju se korisnički podaci i upute za prijavu u aplikaciju na mail. Nakon toga moguće je korisiti softCRM sustav i isprobati sve mogućnosti koje on ima.

U bilo kojem trenutku moguće je kontaktirati korisničku podršku koja ima važnu ulogu u implementaciji CRM-a i nastoji što više olakšati korisnicima privikavanje na novi sustav. U pravilu, djelantici sve bilješke, aktivnosti, dokumente koje su ranije izrađivali u drugim alatima, u rokovniku, mobitelu i dr. sada odmah unose u aplikaciju te na taj način imaju sve podatke na jednom mjestu. Podaci se onda lako analiziraju, grupiraju te ispisuju. Svako poduzeće može način vođenja evidencija prilagoditi sebi i svojim potrebama, definiranjem vlastitih kategorija i oznaka.

Aplikacija je laka za korištenje, svim djelovima aplikacije se lako pristupa i svako polje je nedvosmisleno definirano. Djelatnici u vrlo kratkom roku od nekoliko dana svladaju korištenje aplikacije i unos podataka. Evidencijom svih događaja i dokumenata uprava na jednom mjestu može provjeriti što je odrađeno, odnosno što još preostaje. Uvidom u obaveze djelatnika lakše je planiranje budućih zadataka i rokova.

softCRM omogućava definiranje ovlasti za svakog djelatnika ili organizaijsku jedinicu kao što su prodaja, marketing, servis, uprava i dr. Na taj način djelatnik ima pristup samo onim podacima koji su mu važni za obavljanje posla i kojima smije raspolagati.

Bolja CRM rješenja na tržištu, kao što je i softCRM, su online rješenja kod kojih aplikaciju nije potrebno instalirati na računalo već se pristupa putem interneta. Pošto djelatnik nije vezan za ured i svoje vlastito računalo, posao može odraditi sa bilo kojeg računala i bilo koje lokacije, sa službenog puta ili od kuće.

Cijena aplikacije ovisi o broju korisnika te obujmu usluge koja se koristi. Poslodavac plaća samo onu količinu usluge koja je njemu potrebna što je još jedna glavna prednost kod online CRM rješenja u odnosu na standardna desktop rješenja.

Prema navedenom možemo zaključiti da su strah i neodlučnost u svezi implementacije CRM rješenja neosnovana te u praksi to ide puno lakše i jednostavnije nego smo zamišljali. Evidencija podataka i pristup podacima sa bilo koje lokacije je vrlo važan aspekt današnjeg tempa poslovanja zbog toga je možda pravo vrijeme da se i Vi odlučite za moderno CRM rješenje. Ako ništa drugo barem isprobate besplatnu verziju kako bi dobili uvid u mogućnosti i prednosti takvog sustava, zar ne?

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram