Zatvori
Poslovni Puls
10/04/2015

Iz ACI-ja najavili ulaganja teška 92,5 milijuna kuna

Državni sustav marina pod okriljem tvrtke Adriatic Club International (ACI) ove godine planira ulaganje od 92,5 milijuna kuna, od čega najznačajniji dio tih ukupnih investicija obuhvaća izgradnju nove ACI marine u Slanom kod Dubrovnika...

U objavi tvrtke ACI u četvrtak na Zagrebačkoj burzi u vezi marine u Slanom napominje se i da je rok za dovršetak njene izgradnje pomaknut iza sezone, iako je prvotno s početkom gradnje prošle jeseni bilo najavljivano da će se dovrši prije nautičke sezone odnosno pred ovo ljeto.

Tada je naznačeno i da se u tu gradnju ulaže 60 milijuna kuna, dok se to u objavi na Burzi ne navodi, kao ni iznosi investicija u ostalih 16 marina u koje se ukupno investira spomenutih 92,5 milijuna kuna.

U sustavu ACI-ja ukupno je 21 marina, u preostale četiri marine u tijeku su, kako navode iz ACI-ja, radovi na tekućem održavanju i pripremi sezone.

Ukupna ulaganja za oko 1,5 milijuna kuna manja nego lani

U odnosu na planirana ulaganja ACI-ja za prošlu godinu ove su godine ulaganja u sustav marina za oko 1,5 milijun kuna manja, a osim gradnje marine u Slanom veći dio investicija ove godine odnosi se na rekonstrukciju zgrade recepcije, sanitarija i restorana marine Pomer te na izvođenje radova na zamjeni pontona u marini Cres.

Od ostalih važnijih ulaganja ove godine iz ACI-ja izdvajaju i ona u rekonstrukciju restorana marine Milna, sanitarija u marinama Pula, Skradin i Palmižana te implementaciju wi-fi sustava (najčešće besplatni bežićni internet) u svim marinama u sustavu ACI.

Iz ACI-ja ističu i da su u tijeku aktivnosti na izradi novog vizualnog identiteta svih ACI marina, kao i da provode aktivnosti na pripremi potrebne dokumentacije i izradi idejnih rješenja preuređenja marine Rovinj i za proširenje marine Opatija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram