Zatvori
Poslovni Puls
14/04/2015

Kakve razlike: U Vukovaru "kvadrat" kuće 150 eura, a u Dubrovniku 7.000 eura!

CIJENE kuća najniže su na kontinentalnom području, dok su najviše cijene kao i njihov najveći porast zabilježeni na Jadranu, pokazuju podaci portala Crozilla.com za ožujak...

Dubrovnik, Zadar, Split, Šibenik i Bjelovar tijekom ožujka bilježe porast cijena kuća, dok je mjesečni pad cijena zabilježen u Zagrebu, Varaždinu, Puli i Rijeci.

Velike razlike u cijenama kopno-more nisu neuobičajene, no najvjernije ih dokazuje razlika u cijenama na krajnjem jugu i istoku Hrvatske. Naime, prosječna tražena cijena "kvadrata" kuće u Dubrovniku je bila gotovo 9 puta viša od one u Vukovaru.

Najjeftiniji grad po pitanju cijena kuća tijekom ožujka bio je Vukovar. Prosječna oglašavana cijena kuće, s uključenom cijenom okućnice, na tom je području iznosila tek 489 eura po metru kvadratnom. No, podaci Agencije za promet nekretninama Vukovarka pokazuju kako se kuće na tom području prodaju i po još nižim cijenama.

Naime, Ružica Dufek, direktorica navedene agencije iz Vukovara za portal Crozilla.com rekla je kako se tamošnje kuće prodaju i po cijeni od tek 150-200 eura po metru kvadratnom, a ponekad se potpuno sređene kuće, s centralnim grijanjem, površine od 35 do 100 "kvadrata" prodaju i po cijeni od 20.000 eura.Kada su cijene kuća u pitanju Dubrovnik i Split i dalje su na vrhu, a slijede ih Zadar, Pula i Šibenik.

Tijekom ožujka su na dubrovačkom tržištu cijene "kvadrata" kuća oglašavane po cijeni od oko 1500 eura na više, a nerijetko su se mogle pronaći i one čiji su iznosi dosezali i preko 7000 eura po metru kvadratnom.

U Splitu se za "kvadrat" kuće, s uključenom cijenom okućnice, u prosjeku tražilo 2241 euro, u Zadru 1957 eura, a u Puli 1387 eura. Gradovi kontinentalnih područja bilježe niže cijene no oni na moru, najjeftiniji "kvadrati" kuće tijekom ožujka oglašavani su u Vukovaru (489 eura), Bjelovaru (597 eura), Osijeku (655 eura) i Sisku (664 eura). Najveći mjesečni pad cijena kuća tijekom ožujka zabilježen je u Zagrebu gdje su cijene pale za 3,3 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1226 eura. Pad cijena bilježi i Varaždin, 1,6 posto, a prosječna tražena cijena kuća u prosjeku je iznosila 684 eura po metru kvadratnom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram