Zatvori
Poslovni Puls
14/04/2015

Matija Babić: Index će se izvući, kažnjeni smo jer nismo sudjelovali u korupciji

Matija Babić, osnivač Index.hr-a, godinu dana će raditi za opće dobro te u državni proračun mora uplatiti nešto više od 800.000 kuna...

Njegova suradnica Vana Šalov Volić dobila je osam mjeseci dobrotvornog rada te će u proračun morati uplatiti 650.000 kuna. Epilog je to nagodbi koje su Babić i Šalov Volić potpisali s tužiteljima, a na osnovi kojih će u utorak zagrebački Županijski sud protiv njih donijeti presude.

Naime, Državno odvjetništvo teretilo ih je da su preko studentskih ugovora od 2006. do 2013. iz tvrtki Prve stranice te Index promocija izvukli oko 5,5 milijuna kuna. Međutim, naknadnim vještačenjem, koje je zatražila obrana, utvrđeno je da je od tog iznosa državni proračun oštećen za oko 1,1 milijun kuna, a tvrtka Index promocija samo za 600.000 kuna pozajmice, tako da će Babić i Šalov Volić na kraju morali vratiti puno manje iznose.

"Index je kažnjen s milijunskom kaznom jer smo novinare plaćali preko studentskih ugovora, kako je jedino bilo moguće. Index umjesto da je financirao Sanaderove satove, Žužulove tunele, Šegonove hotele i Todorićeve poticaje, financirao je novinare koji su ih u tom razotkrivali. Kažnjeni smo jer nismo sudjelovali u korupciji, već u razotkrivanju korupcije. U državi u kojoj su svi veći mediji nastali na kriminalu, u kojoj su svi vlasnici medija surađivali s korumpiranom vlasti, u kojoj medijski moguli imaju građevinske firme, ima čak nekog smisla da kažnjen bude jedino medij koji je nastao na posuđenim kompjuterima, svakoj se korumpiranoj vlasti suprotstavio, a vlasnici su podstanari. Dok su vlasnici Jutarnjeg i Večernjeg nevini, eto ja pristajem biti kriminalac. Na ovo smo bili spremni, i naravno da ćemo se izvući. Ovakva Hrvatska neće", objavio je Babić na svom Facebook profilu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram