Zatvori
Poslovni Puls
16/04/2015

Kinezi pojačavaju brzinu i smanjuju cijene pristupa internetu

Beijing News je u četvrtak objavio kako je kineska vlada dala obećanje kako će poboljšati lošu brzinu širokopojasnog prijenosa internetske veze te ujedno smanjiti i naknade za isti...

Ministarstvo industrije i informacijskih tehnologija objavilo je ovo nakon što je kineski premijer Li Keqiang izjavio, u sklopu simpozija o gospodarskom stanju u državi, kako su troškovi za internet u Kini previsoki.

U anketi koju je provela sina.com.cn, 75% od više od 100 tisuća ispitnika izjavili su kako plaćaju između 50 yuana (8 dolara) i 200 yuana (32 dolara) mjesečno za korištenje interneta.

73,6% ispitanika je također reklo da mjesečno mogu priuštiti samo 50 yuana za internet dok je samo 3,6% reklo da je voljno platiti do 100 yuana mjesečno kako bi bili umreženi.

Internetske brzine u Kini su također na niskim razinama sudeći prema rezultatima ankete. Sina je objavila kako je 66% ispitanika izjavilo kako im je brzina ''iznimno spora'', dok je 92% ispitanika u sličnoj anketi koju je proveo qq.com izjavilo da im je internetska brzina ''kakva takva''.

Prosječna brzina u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta inače iznosi oko 3,8Mb/s sudeći prema prošlogodišnjem Izvješću o stanju interneta kojeg je sastavila američka tvrtka Akamai Technology. Prosječna brzina u svijetu je nekih 3,9Mb/s. Na desetke tvrtki u Pekingu nude širokopojasne usluge, naplaćujući pritom između 700 i 1 300 yuana godišnje za brzinu od 10 do 100 MB.

I kineski mobilni sektor redovito dobiva pritužbe za velike naknade. Najjeftiniji podatkovni paket u kontinentalnom dijelu Kine jest 50 yuana za 1GB kojeg daje China Mobile. Mnogi ističu kako videosnimke gledaju samo kada imaju besplatan WiFi s obzirom na to da desetak minuta gledanja videa prosječno košta 270 yuana, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram