Zatvori
Poslovni Puls
20/04/2015

MMF spreman na suradnju s Azijskom razvojnom bankom

Šefovi Međunarodnog monetarnog fonda te Svjetske banke objavili su kako su njihove institucije spremne na suradnju s Azijskom bankom za infrastrukturne investicije...

Govoreći pred novinarima uoči proljetnog sastanka MMF-a i Svjetske banke u Washingtonu, šefica MMF-a je istaknula kako uspostavu ABII vidi kao dobar korak u pružanju pomoći regiji koja ima velike potrebe.

''Ponuda koja uključuje instituciju u potpunosti posvećenu fokusiranju na infrastrukturu na regionalnoj razini je zapravo privlačan prijedlog te se ne radi o regiji koja baš nema zahtjeva za takvim projektima - ona doslovce vapi za njima. Tako da je uspostava takve institucije korak koji je dobrodošao te se radi o organizaciji s kojom MMF svakako planira surađivati', istaknula je Lagarde.

S njom se složio i predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim koji je dodatno potvrdio već rečeno.

''Kao što smo već mnogo puta rekli, pozdravljamo Azijsku banku za infrastrukturne investicije. Kao što sam ranije spomenuo, potrebe za infrastrukturom u zemljama u razvoju su ogromne, posebice u Aziji, koja seže od Kine pa do Bliskog Istoka. Tako da su naša očekivanja od svega da ćemo nastaviti blisko surađivati s njima", istaknuo je.

U isto vrijeme, šef Svjetske banke je naglasio kako bi se oni rado voljeli pojaviti i kao suradnici na određenim projektima.

''Čini mi se kako ćemo u ranijoj fazi igrati mnogo veću ulogu u pripremi projekta jer imamo mnogo više tehničkog iskustva nego što ga u ovom trenutku ima ABII. No, nema razloga zašto ne bismo radili više priprema. Primjerice kroz naš program Mogućnost za globalnu infrastrukturu ABII može bi suinvestitor.''

Prije nekoliko dana potvrđena su imena 57 zemalja kao članova osnivača Azijske banke za infrastrukturne investicije koja bi s radom trebala započeti krajem ove godine. Cilj ove inicijative za davanje zajmova, na koju je potaknula najmnogoljudnija zemlja svijeta, jest financiranje najvažnijih infrastrukturnih projekata u Aziji, javlja CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram