Zatvori
Poslovni Puls
21/04/2015

Kineska središnja banka smanjuje rezerve kako bi ubrzala gospodarski rast

Narodna banka Kine je odlučila srezati iznose gotovine koje banke moraju imati u pričuvi za jedan posto od 20. travnja, potez je kojim će se ubrzati gospodarski rast, središnja banka je objavila 19. travnja...

Stopa obvezne pričuve u ruralnim kreditnim zadrugama i bankama u malim gradovima i selima će biti smanjena za više od jedan postotni bod. Banke u malim gradovima i selima će uživati istu stopu kao i ruralne kreditne zadruge, prenosi središnja banka.

Poljoprivredna razvojna banka Kine će uživati smanjenje od dva dodatna postotna boda.

Državne banke i ostale dioničarske komercijalne institucije koje su posudile određenu svotu novca malim i mikro tvrtkama ili ljudima povezanim s poljoprivredom, ruralnim područjima i farmerima će se kvalificirati za rez od dodatnih 50 baznih bodova stope obvezne pričuve.

Riječ je o potezu koji će daljnje ojačati sposobnosti financijskih institucija kako bi se pridružile državnim naporima u optimiziranju gospodarske strukture, pomoći malim i mikro tvrtkama, boljem suočavanju sa zadacima vezanim uz poljoprivredu, ruralna područja i farmere te podržavati ključne projekte očuvanja vode, stoji u priopćenju središnje banke, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram