Zatvori
Poslovni Puls
22/04/2015

Lorencin: Ovo bi mogla biti rekordna turistička sezona

Gostujući u emisiji Veto na JabuciTV ministar turizma Darko Lorencin najavio je još jednu dobru turističku sezonu...

"Podaci su u vansezonskim mjesecima puno bolji. U prvom mjesecu bilježimo porast od 19 posto, u drugom 25 posto, a trećem 20 posto. Radi se o destinacijama uključenima u program Hrvatska 365 - rekao je Lorencin koji je jako zadovoljan tim programom", rekao je Lorencin.

Najavio je kako će u projekcijama proračuna do 2018. PDV na turizam ponovno biti vraćen na 10 posto.

"Ne možemo jamčiti da će to biti odmah iduće godine iako ćemo se i to truditi, ali u trogodišnjem planu će se to ucrtati", rekao je Lorencin.

"Tržišta se mijenjaju. Austrija najbolje reagira, utrostručili su svoje dolaske i od ove godine prvi puta smo destinacija u koju su Austrijanci najviše putovali. Dobri smo i s talijanskim tržištem gdje smo prošle godine zaustavili trend pada, imali smo porast od 1 posto. Imamo još tržišta koje odlično reagiraju, a najviše troše i dalje Britanci i Amerikanci", rekao je Lorencin i obećao kako će slavonska regija dobiti puno više pozornosti kada je u pitanju posezona.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram