Zatvori
Poslovni Puls
23/04/2015

Europska investicijska banka sufinancira širenje dubrovačke zračne luke

Odluka Europske investicijske banke (EIB) da sufinancira dio projekta "Razvoj Zračne luke Dubrovnik" sjajna je vijest za Hrvatsku, ocijenili su potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončič...

EIB je odobrio prve projekte, koji će se moći financirati u sklopu investicijskog plana Europske komisije, a među njima je i dubrovačka zračna luka.

Grčić ističe da je EIB-ov kredit iznimno povoljan i za razliku od situacije u kojoj bi eventualno hrvatska država trebala izdati jamstvo, u ovom slučaju izdaje ga Europska komisija unutar Junckerove inicijative.

Hajdaš Dončić pak EIB-ovu odluku smatra odličnom viješću, također naglašavajući kako se izbjegava državno jamstvo te podsjeća da će kredit EIB-a vraćati krajnji korisnik, a to je dubrovačka zračna luka.

"Ovo je super vijest za Hrvatsku, prvi je to hrvatski projekt koji se dijelom sufinancira u sklopu Junckerova plana, a za drugi dio su nepovratna sredstva iz dva operativna programa", kaže Hajdaš Dončić, prenosi HRT.

Vlada je početkom travnja donijela odluku o financiranju 220 milijuna eura vrijednog projekta dubrovačke Zračne luke Dubrovnik, koji prema odluci Europske komisije iz javnih sredstava može biti sufinanciran sa 145 milijuna eura, a preostalih 75 milijuna eura mora osigurati sama Zračna luka.

EIB će, računaju u Vladi, financirati znatan dio vlastitog udjela Zračne luke Dubrovnik unutar Junckerove inicijative.

Radovi bi trebali početi u svibnju i lipnju i trajati do 2019.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram