Zatvori
Poslovni Puls
23/04/2015

Gazprom negira optužbe iz EU-a

Rukovodstvo Gazproma smatra da su optužbe Europske komisije u okviru antimonopolističke istrage neutemeljene...

"Optužbe koje je uputila Europska komisija Gazprom smatra neosnovanima. Pritom su prigovori koje je usvojila Europska komisija samo jedna od faza antimonopolističke istrage koja se vodi i ne znači da Gazprom prihvaća odgovornost za bilo kakvo kršenje antimonopolističkih zakona EU", navodi se u priopćenju tvrtke, a prenosi RIA Novosti.

Tvrtka je također priopćila kako Gazprom očekuje da će situacija biti riješena kada se u obzir uzmu dogovori koji su ranije postignuti između vlade Rusije i Europske komisije o nalaženju obostrano prihvatljivog rješenja na međuvladnoj razini u vezi s antimonopolističkom istragom".

Europska komisija je protiv Gazproma iznijela optužbe za kršenje pravila o konkurentnosti u okviru trogodišnjeg antimonopolističkog postupka, koji je pokrenut još 2012. Gazprom ima 12 tjedana da iznese svoje primjedbe i izloži argumente u svoju obranu, prenosi RBTH.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram