Zatvori
Poslovni Puls
23/04/2015

Hrvatska napokon postaje turistička destinacija "puna života"?

Restorani, kafići i odnosno ugostitelji u naseljenim mjestima mogli bi u budućnosti dobiti priliku raditi dulje nego sada. Sukus je to prijedloga Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti upućenog u saborsku proceduru...

Do sada je bilo propisano da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata od šest do 24 sata, ali da im predstavničko tijelo, primjerice Skupština Grada ili gradsko vijeće, može produljiti radno vrijeme za najviše dva sata, odnosno do dva ujutro.

Prema novom prijedlogu zakona predlaže se isto radno vrijeme, ali se ne stavlja ograničenje predstavničkim tijelima za koliko to radno vrijeme mogu produljiti.
Drugim riječima predstavnička tijela ovisno o potrebama gostiju, ali i o zahtjevima građana mogu odlučiti da će neki kafić i restoran raditi do četiri sata ujutro.

Skraćivanje radnog vremena prema prijedlogu bila bi u rukama izvršnih lokalnih vlasti, gradonačelnika i načelnika, ali najviše za dva sata u odnosu na zakonska ograničenja, ili odluke vijeća.

Osim navedenog u prijedlogu zakona stoji i da će u budućnosti udruženja umirovljenika moći pripremati i posluživati pića u udrugama umirovljenika za svoje članove, u svojim prostorima i dobrovoljnim vatrogasnim društvima do najviše četiri puta godišnje.

Prema riječima Daglasa Korace, zamjenika ministra turizma ovo rješenje 'prepisano je iz Austrije i Njemačke', javlja tportal.

U želji za poticanjem ugostiteljske djelatnosti Vlada je odlučila smanjiti i najviši i najniži iznosi novčanih kazni propisanih za pojedine prekršaje, ali predlaže veći iznosi novčanih kazni za ponavljanje prekršaja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram