Zatvori
Poslovni Puls
27/04/2015

Kerry: Sankcije protiv Rusije nije moguće ukinuti!

ržavni tajnik SAD-a John Kerry izjavio je da u ovom trenutku nije moguće ukinuti sankcije protiv Rusije, jer se Minski sporazum ne ispunjava u dovoljnoj mjeri, prenose RIA Novosti...

„Nadam se da ćemo uspjeti u potpunosti sprovesti Minske sporazume. Očigledno je da se sada oni ne primjenjuju u dovoljnoj mjeri“, rekao je Kerry, dodajući da zbog toga nije moguće ukinuti bilo kakve sankcije Ruskoj Federaciji.

Američki državni tajnik je istaknuo da zajedno s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom nastoji pronaći rješenje za potpunu primjenu Minskog sporazuma, ali je dodao da je potrebno nastaviti s „pritiskom“ na Rusiju, kako bi se sporazum ispunjavao, prenosi RBTH.

Predstavnica State Departmenta Marie Harf nedavno je izjavila da vojna obuka američke vojske na jugu Ukrajine ne predstavlja kršenje Minskog sporazuma, već da je to dogovor o suradnji iz oblasti obrane dviju država od ranije.

Glasnogovornik Ministarstva obrane Rusije general Igor Konašenkov je nakon ove izjave Marie Harf rekao da američki vojnici obučavaju Nacionalnu gardu Ukrajine direktno u zoni konflikta u Donbasu, a ne na jugu države.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram