Zatvori
Poslovni Puls
29/04/2015

Bivši predsjednik indijske Tata grupacije kupio udio u kineskom Xiaomiju

Ratan Tata, počasni predsjednik indijskog konglomerata Tata, kupio je udjel u kineskoj kompaniji Xiaomi Technology, objavio je Reuters. Transakcija će vjerojatno ojačati prisutnost kineskog proizvođača telefona na trećem najvećem svjetskom tržištu mobilnih telefona...

Financijski detalji o kupnji neodređenog udjela u kineskoj kompaniji nisu navedeni u priopćenju koje je Xiaomi objavio u nedjelju. Ovo je prvi ulazak indijskog kapitala u ovu kinesku kompaniju, navodi Reuters.

Xiaomi je trenutno treći po veličini svjetski proizvođač pametnih mobilnih telefona, a vrijednost tvrtke nakon dokapitalizacije u prosincu procjenjena je na 45 milijardi dolara.

Ratan Tata je ugledni poslovni čovjek koji je više od dva desetljeća vodio tvrtku Tata Sons, a već je investirao u indijske startupove, uključujući online maloprodaju Snapdeal.

Tatine investicije u Xiaomi uslijedila je nakon agresivnog ulaska kineske tvrtke na vrlo perspektivno indijsko tržište. Naime, prema podacima iz srpnja prošle godine, tek svaki deseti Indijac koristi pametni mobilni telefon.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram