Zatvori
Poslovni Puls
05/05/2015

Najveći godišnji pad cijena stanova zabilježen u Dubrovniku i Šibeniku

Prema podacima portala Crozilla.com najveći pad travanjskih cijena stanova na godišnjoj razini zabilježen je u Dubrovniku i Šibeniku, dok Pula bilježi najveći godišnji porast cijena. Najveća potražnja domaćih i stranih posjetitelja portala Crozilla.com, a ujedno i porast cijena stanova na mjesečnoj i godišnjoj razini, tijekom travnja bila su zajednička obilježja Zagreba i Splita. Travanj je na portalu Crozilla.com donio porast cijena stanova u gradovima kao što su Dubrovnik, Split, Zadar, Zagreb i Varaždin...

Najveći godišnji porast cijena stanova od 7,1 posto, prema statistikama portala Crozilla.com, tijekom travnja je zabilježen u Puli gdje se za jedan metar kvadratni stana u prosjeku tražio 1321 euro, a ta je cijena 0,7 posto niža no mjesec ranije.

Mjesečni pad cijena od 0,5 posto tijekom travnja je zabilježen u Osijeku, Rijeci i Šibeniku. Prosječne tražene cijene „kvadrata“ riječkih stanova iznosile su 1362 eura, šibenskih 1389 eura, dok su u Osijeku cijene stanova u prosjeku iznosile 988 eura po metru kvadratnom. Najveći pad travanjskih cijena zabilježen je u Bjelovaru gdje je promjena od 1,2 posto donijela prosječne tražene cijene od 858 eura po metru kvadratnom.

Cijene stanova u Zagrebu su na mjesečnoj razini porasle za 1,1 posto, dok na godišnjoj razini bilježe porast od 1,3 posto, a prema podacima portala Crozilla.com, prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 1581 euro. U Splitu je tijekom travnja zabilježen porast cijena od 0,5 posto, a za jedan se „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 2189 eura. Porast cijena stanova tijekom travanja zabilježen je i u Varaždinu gdje iznosi 0,4 posto, a za jedan se tamošnji metar kvadratni u prosjeku tražilo 1121 euro. Mjesečni porast cijena stanova u Zadru  je iznosio  2,3 posto, a prosječna tražena travanjska cijena iznosila je 1874 eura po metru kvadratnom.

Najveći mjesečni porast cijena zabilježen je u Dubrovniku koji ujedno (još uvijek) bilježi i najviše cijene stambenih kvadrata. Mjesečni porast cijena od 4,3 posto povisio je cijene stanova na 3116 eura po metru kvadratnom. Dubrovnik i Šibenik tijekom travnja bili su gradovi u kojima je, prema podacima portala Crozilla.com, zabilježen najveći godišnji pad cijena stanova od 7,3 posto.

Stanovi na portalu Crozilla.com  tijekom travnja su se najviše pretraživali na području Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka i Zadra. Govorimo li o stranim posjetiteljima, i njima su tijekom travnja na vrhu liste bili Zagreb i Split, a za tamošnjim su stanovima najveći interes pokazali potencijalni kupci iz BiH i Njemačke. Stanovi u Puli i Poreču također su bili traženi, a na portalu Crozilla.com najviše su ih pretraživali posjetitelji sa područja Francuske.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram