Zatvori
Poslovni Puls
11/05/2015

KAKO RADIM: Damir Podhorski, Direktor digitalne agencije ESCAPE

U rubrici “Kako radim” na portalu PoslovniPuls, poduzetnici, manageri, marketingaši, startuperi i javne osobe otkrivaju nam pojedinosti iz svog tipičnog radnog dana

Ime i prezime: Damir Podhorski

Titula: Direktor i suvlasnik digitalne agencije ESCAPE d.o.o.
ESCAPE D.O.O.

Ne propustite i druge “Kako radim” specijale:

Hrvoje Bujas

Saša Cvetojević

Ilija Brajković

Željko Riha

Damir Mujić

[divider]Kako radim - Damir Podhorski[/divider]

U koliko sati se budite?

U pravilu se gledam probuditi što je moguće ranije, barem oko 7:00h. No obzirom da sam često na putu i da se s puta ponekad vraćam u sitne noćne sate, buđenje u 10:00 radnim danom nije mi strano. Puno važnije mi je da u toku dana odradim sve ono što sam planirao za taj dan, nego kada ću se probuditi.

Bez čega Vam je nezamisliv početak radnog dana?

Nisam rob posebnih jutarnih rituala, kava, čaj, doručak i to. U biti sve ovisi što moram napraviti taj dan jer svaki dan mi je različit pa je teško uspostaviti nekakvu rutinu. Ponekad ujutro putujem, nekad držim predavanje, nekad sam u uredu tako da mi je teško razviti nekakve rituale bez kojih ne mogu.

Kako izgleda Vaš ured?

Nemam svoj ured. Sjedim u istoj prostoriji sa svojim zaposlenicima. Jednom sam pokušao imati svoj ured u kojem sam bio sam i shvatio sam da mi je dosadno. Zato sam odlučio da ću uvijek sjediti u istoj prostoriji s ljudima s kojima radim.

Postoji li mobilna aplikacija bez koje ne možete?

Ne mogu bez mobitela. Često sam na putu i izvan ureda i mobilnost mi je vrlo važna. Definitvno ne mogu bez Gmaila, bez kalendara ne bih znao koji je dan i što moram napraviti, a tu su naravno i aplikacije za mobilno bankarstvo jer svaki dan provjeravam tko nam nije platio račun 🙂

Android ili iPhone?

Nikad nisam koristio iPhone, tako da Android.

Rokovnik ili iPad za bilješke?

Odlično pitanje. Bilježim na/u:

- papire koji mi stoje na stolu u uredu

- mali rokovnik koji mi stoji ispod stola u uredu

- ToDoist aplikaciju

- dnevno sam sebi pošaljem barem 10ak mejlova s bilješkama

- Notes aplikacija na Mac-u

Uglavnom, sve ovisi o razini važnosti informacija koje bilježim i hitnosti za njihovo obavljanje.

Omiljena hrana za ručak?

Janjetina.

Slušate li glazbu dok radite?

Da, stalno. Ne mogu raditi u tišini i totalno mi je čudno kada dođem u ured i kada nije upaljen radio. To prvo napravim kada uđem u ured.

Vaša tajna za produktivan radni dan?

Ono što možeš danas ne ostavljaj za sutra. Mislim da je dobra organizacija najvažnija za produktivnost, jer kako ćete napraviti nešto ako ne znate gdje početi, a gdje završiti?

Knjiga koju trenutno čitate?

Ljubitelj sam znanstvene fantastike, ali jednostavno nemam vremena čitati knjige. Ponekad na godišnjem odmoru na plaži i to, pročitam nešto, ali rijetko.

Poslovni put Vam ne pada teško kada putujete u…?

Zagreb. Toliko često sam na relaciji Osijek - Zagreb da mi je taj put postao skoro kao vožnja od kuće do ureda. Volim putovati tako da mi recimo nije bio problem odraditi put od Osijeka do Hannovera u jednom danu.

Podatak o Vama koji ljude obično iznenađuje?

Obično ljude iznenadi kada im kažem da sam za ručak pojeo zelje.

Idealan način za opuštanje na kraju još jednog napornog radnog dana?

Ne smatram svoj posao napornim. Ali volim s vremena na vrijeme otići na pecanje, negdje na neku vodu ili u neku šumu gdje nema signala za mobitel.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram