Zatvori
Poslovni Puls
11/05/2015

Kruzerske kompanije otkrile Krk kao novu destinaciju?

Turistička predsezona polako se zahuktava i na kvarnerskim otocima. Tako je jutros prvi put u povijesti otoka Krka, u krčku luku uplovio brod na kružnom putovanju. Riječ je o kruzeru "Europa" velikog brodara Hapag Loyda, a Krk je za goste na brodu bio svojevrsna luka iznenađanja...

Dvjesto metara dugačak kruzer "Europa" prvi put usidren je ispred male krčke luke. Brodicama gosti stižu na rivu, gdje ih dočekuju domaće fritule i krčka travarica.Tristotrideset putnika za koje se brine gotovo 300 članova posade krenulo je na dvotjedno krstarenje Mediteranom iz Istanbula, a završit će ga u Veneciji.

Pristajanje u Krku bilo je iznenađenje za turiste.Krčani su naravno oduševljeni dolaskom kruzera prvi put u povijesti otoka.

Ministarstvo prometa i županija osigurali su 50 milijuna kuna za projekt  proširenja krčke luke. Izgradnja novoga produženog lukobrana omogućit će prihvat srednje dugih brodova na kružnim putovanjima, javlja HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram