Zatvori
Poslovni Puls
13/05/2015

Alibaba u prodoru na tržišta Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike

Kineska tvrtka za internet trgovinu Alibaba i tvrtka Meraas Development u državnom vlasništvu Dubaija u utorak su potpisali sporazum o osnivanju zajedničkog poduzeća koje će pružati usluge obrade velikih količina podataka i "cloud computinga" na tržištu Srednjeg Istoka i Sjeverne Afrike, stoji u zajedničkoj izjavi dviju tvrtki...

Prema sporazumu koji je potpisan u Alibabinom razvojnom centru u Hangzhou u Kini, zajednička tvrtka imat će sjedište u Dubaiju.

Novo poduzeće specijalizirat će se za razvoj aplikacija, servisno orijentiranu arhitekturu, testiranje, validaciju, online usluge za građane, obradu velikih količina podataka s posebnim fokusom na rješenja za online plaćanja, stoji u izjavi.

Vijest o ugovoru s Meraasom objavljena je nakon što je Alibaba kupio veliki udio u američkoj online trgovini Zulily za 56 milijuna dolara, čime se uspio proširiti u pacifičkoj regiji.

Nakon velikog uspjeha u Kini, Alibaba je odlučio raširiti svoju mrežu na inozemna tržišta, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram