Zatvori
Poslovni Puls
13/05/2015

Zagreb u travnju posjetilo gotovo 80.000 turista

Prema podacima Turističke zajednice Grada Zagreba, Zagreb je u travnju posjetilo gotovo 80 tisuća posjetitelja koji su ostvarili 130 tisuća noćenja...

U odnosu na travanj prošle godine, ove brojke predstavljaju porast od 12 posto u dolascima i 8 posto u noćenjima. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Južne Koreje, a slijede ih gosti iz Bugarske, Njemačke, Italije i SAD-a.

''Ovo samo znači da napori turističke zajednice u prošloj godini rezultiraju ovakvom strukturom dolazaka, i u noćenjima i u dolascima, što znači da je Zagreb posebno interesantan ne samo našim zemaljama okolo Hrvatske, već sa svih tržišta i krajeva svijeta'', zadovoljna je direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Ukupno je u Zagrebu u prva četiri mjeseca boravilo 220 tisuća gostiju, koji su ostvarili gotovo 400 tisuća noćenja, što predstavlja porast od 14 posto u dolascima i 12 posto u noćenjima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram