Zatvori
Poslovni Puls
18/05/2015

Zahvaljujući sankcijama rusko gospodarstvo pokazalo iznenađujući žilavost

Sankcije Zapada su trebale nanijeti udar Rusiji, međutim, ruska ekonomija je trenutno u mnogo boljem stanju nego što su mnogi pretpostavljali da će biti, smatra kolumnist Forbes Kenneth Rapoza, a prenosi RIA Novosti...

Kao potvrdu svojih stavova analitičar ovog američkog izdanja navodi brojne dokaze. U najnovijem izvještaju o ljudskom kapitalu (The Human Capital Report), Rusija se popela s 55. na 26. mjesto. Indeks ljudskog kapitala, navodi autor, određuje se na temelju vještina i sposobnosti stanovništva u sferi proizvodnje.

U ovom kotiranju Rusija je zaobišla Izrael, Italiju, Grčku, Portugal, Španjolsku, kao i Brazil. Rapoza ironično navodi probleme s kojima se Rusija susrela nakon uvođenja sankcija. Naime, prema podacima burzanskog fonda Market Vectors Russia (RSX), Rusija je proglašena za najbolje tržište u razvoju ove godine, a kao veliki „problem” kolumnist navodi i činjenicu da je rubalj od početka godine ojačao za 17%.

Rapoza smatra da su antiruske sankcije doprinijele ekonomskoj stabilnosti u zemlji, ističući da je ruska Središnja banka uspjela održati pod kontrolom najgoru ekonomsku krizu u Rusiji za posljednjih nekoliko desetljeća, prenosi RBTH.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram