Zatvori
Poslovni Puls
20/05/2015

Xiaomi otvorio online trgovinu za europsko i američko tržište

Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi u utorak je pokrenuo online trgovinu namijenjenu kupcima iz SAD-a te europskom tržištu u kojoj se mobilni telefoni ipak ne prodaju...

Točnije rečeno, u trgovini koja se može pronaći na adresi mi.com/en/store ne prodaju se pametni androidi niti tableti spomenute pekinške kompanije nego se nude njihove slušalice, eksterni punjači baterija te ''pametne'' narukvice koje služe za tjelovježbu, kao ''pametna'' budilica, za otključavanje Xiaomi telefona i tome slično.

Xiaomijev glasnogovornik je, prilikom odgovaranja na pitanja novinara agencije Xinhua, izjavio kako u ovom trenutku nema planova vezano uz prodaju pametnih telefona u novoj online trgovini.

Potrebno je naglasiti i kako se ta tvrtka u ovom trenutku nalazi u sporu oko patenata s Ericssonom u Indiji zbog čega je podignuta i sudska tužba. Kao jedna od najjačih novih tvrtki na tržištu, vrijedna 45 milijardi američkih dolara, počela se prošle godine širiti izvan granica Kine. Slijedom toga prošlog mjeseca u Indiji je predstavljena nova perjanica, odnosno mobitel Mi 4i.

Njihovi pametni telefoni također se prodaju u zemljama Jugoistočne Azije, napose Maleziji, Singapuru i Filipinima, a dobra prodaja bilježi se i na drugom kraju svijeta - u Brazilu.

Sudeći prema konzultantskoj tvrtki IDC, u prva tri mjeseca ove godine Xiaomi je bio drugi po redu proizvođač pametnih telefona u Kini s isporukom 13,5 milijuna jedinica, zaostajući za Appleom koji je isporučio milijun primjeraka više.

Prema njihovim podacima, kineski proizvođači poput Xiaomija i Huaweija se sve brže šire na inozemna tržišta s obzirom na to da je prodaja pametnih telefona u Kini, koja je inače najveća u svijetu, došla do stupnja prezasićenosti. Prodaja u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta smanjila se u prvom tromjesečju 2015. po prvi puta u šest godina s padom isporuke za 4,3% na ukupno 98,8 milijuna prodanih uređaja, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram