Zatvori
Poslovni Puls
20/05/2015

Završena prva Agrokorova "Futura A" akademija u 2015. godini

Završena je prva od četiri u nizu ovogodišnjih Agrokorovih Futura A akademija, u kojoj će do kraja godine sudjelovati 130 sudionika iz svih kompanija Agrokor koncerna...

"Futura A, program Agrokor akademije, edukacijski je program s najdužom tradicijom u Koncernu, namijenjen odabranim, mladim i visoko obrazovanim zaposlenicima Koncerna iz cijele regije, s ciljem upoznavanja korporativne organizacije, poslovanja i kulture. Do danas je održano 26 programa Future A, koje je prošlo više od 900 perspektivnih mladih zaposlenika, od kojih danas mnogi zauzimaju vodeće i značajne pozicije unutar Koncerna. Čak 95,4% polaznika Future ostalo je u Koncernu i napredovalo, a od njih je 56,3% zauzelo značajna mjesta u menadžmentu Koncerna, pa su tako danas predsjednici Uprava, direktori društava, direkori sektora i službi, rukovoditelji, voditelji i slično. Ovogodišnja Futura posebna je i po tome što su u njoj po prvi puta sudjelovali i zaposlenici Mercatora, koji su dali svoj dodatan doprinos ovom regionalnom programu", stoji u priopćenju iz Agrokora.

"Futura A mlade zaposlenike provodi kroz predavanja, radionicu i natjecanje u razvoju ideje novog proizvoda. Tijekom programa polaznici također, kroz prezentacije i uz razne inovativne sadržaje, predstavljaju sebe, svoj rad i kompaniju iz koje dolaze. Program Agrokorovih Futura A akademija započeo je 2000. godine te ga danas u potpunosti provode Agrokorovi zaposlenici, najbolji stručnjaci iz pojedinih poslovnih područja.

Osim Agrokora, pojedine kompanije Koncerna također imaju vlastite akademije, među kojima se posebno ističe Konzumova akademija i program K AbeCeDa, koji je do sada prošlo 19 generacija i ukupno 254 nova zaposlenika visoke stručne spreme. Prema dugogodišnjoj praksi, interne akademije Agrokor koncerna svojom ponudom programa i sadržaja odgovaraju na potrebe poslovanja i razvoja zaposlenika u svim ključnim područjima poslovanja; maloprodaji, proizvodnji hrane i pića, poljoprivredi te raznim uslugama.

Kao regionalni lider u prehrambenoj industriji i trgovini, Agrokor svojom jedinstvenom misijom, vizijom i strategijom privlači, zapošljava, motivira i razvija svoje ljudske potencijale. Pored kontinuiranog i redovitog zapošljavanja, Agrokor koncern dodatnim inicijativama zapošljavanja pruža priliku za rad i stjecanje potrebnog početnog radnog iskustva mladim ljudima. U sklopu ovih inicijativa, od kojih je najpoznatija „Radom iz krize“, u protekle četiri godine zaposleno je više od 1.600 mladih, obrazovanih ljudi, od kojih i danas veliki broj razvija svoju karijeru u kompanijama Koncerna. Fokus na zapošljavanju mladih ljudi, najbolje potvrđuje i činjenica da je od početaka svog poslovanja Agrokor zaposlio više od 8.000 pripravnika.Sustavi obrazovanja i usavršavanja te postignuti rezultati i razvoj akademija sigurna su i dugoročna investicija Koncerna, a čija je uspješnost mjerljiva kroz poslovna dostignuća. Istu politiku Agrokor provodi na svim regionalnim tržištima rada gdje zapošljavanjem te aktivnom institucionalnom suradnjom potiče društvo i ekonomiju znanja. Agrokor o zaposlenicima brine koristeći najmodernije sustave koji prepoznaju, razvijaju i usmjeravaju karijere prema vertikalnom ili horizontalnom napredovanju, unutar kompanija, ali i kroz različita poslovanja i države, čime se osigurava daljnji razvoj kompanije. Agrokor koncern, kao jedan od najboljih regionalnih poslodavaca, svoj sadašnji i budući poslovni uspjeh temelji na uspjehu svojih zaposlenika i brizi o ljudskim resursima", stoji u Agrokorovom priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram