Zatvori
Poslovni Puls
21/05/2015

Rovinj se sprema za Red Bull Air Race

Do početka utrke preostalo još svega desetak dana, a pripreme za Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo koji drugu godinu za redom u Rovinj dovodi najbolje svjetske pilote, u punom su zamahu...

Više od 250 volontera te zaposlenika Turističke zajednice Grada Rovinja i hotelske kuće Maistra aktivno je uključeno u pripreme najbržeg i najatraktivnijeg motosporta na svijetu koji će rovinjskim nebom vladati 30. i 31. svibnja 2015.

Očekuje se da će Red Bull Air Race kao i prošle godine, u destinaciju privući više od 50.000 posjetitelja. Za sve sudionike osigurano je 12.000 sjedećih mjesta na tribinama, a u prodaju je pušteno još 23.000 stajaćih karata. Novost ove godine je video zid i tribina za 400 osoba koji će se postaviti na aerodromu u susjednom Vrsaru odakle će građani Vrsara i njihovi gosti također moći pratiti utrku.

Za sve sudionike spektakla, u Rovinju je pripremljen bogat program s mnoštvo partyja i koncerata koji će se održati na otvorenom i u prostoru bivše tvornice duhana.

„Veliki je to zadatak! Ovakav svjetski mega spektakl zahtjeva iznimno veliku organizacijsku i infrastrukturnu sposobnost kakvu je teško naći i u daleko većim gradovima od Rovinja. No zahvaljujući našoj turističkoj ponudi, smještajnim kapacitetima i iskustvu u organizaciji sličnih događanja, drugu godinu za redom u suradnji s Gradom osigurali smo izvrsne uvjete za smještaj sudionika i posjetitelja te održavanje samog natjecanja“, istaknuo je član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

Prošle godine je prvi Red Bull Air Race u Rovinju izazvao interes više od 280 svjetskih medija, što ga čini jednim od najznačajnijih događaja za promociju hrvatskog turizma i Rovinja kao vrhunske destinacije, a to potvrđuje i činjenica da je sama manifestacija proglašena događanjem godine u Hrvatskoj. Drugo izdanje natjecanja, po prvim najavama, pobuđuje još veće zanimanje medija.

Trkalište za Red Bull Air Race u Rovinju bit će postavljeno uz sjevernu obalu u blizini starog grada, zbog čega će uoči, za vrijeme i neposredno nakon Red Bull Air Racea na snazi biti poseban režim prometovanja i parkiranja. Iz sigurnosnih razloga plovidba će biti zabranjena u širem prostoru oko uvale Valdibora. Za posjetitelje su osigurane četiri besplatne zone za parkiranje, a za građane Rovinja rezervirano je posebno parkiralište.

Gostima i građanima će na raspolaganju biti i volonteri koji će im pružati potrebne informacije za lakše prometovanje gradom.

Uz Maistru, Grad Rovinj i Turističku zajednicu Grada Rovinja, Red Bull Air Race podržali su i Ministarstvo turizma i Istarska županija.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram