Zatvori
Poslovni Puls
21/05/2015

Švicarski UBS pristao platiti kaznu od 545 milijuna dolara

Švicarska UBS banka nagodila se s američkim vlastima, te je pristala platiti kaznu od 545 milijuna dolara zbog namještanja tečajeva i kamatnih stopa...

Pet najvećih banaka ukupno će zbog ovakvih nezakonitih poslova platiti kazne od pet milijardi dolara u sklopu nagodbi s američkim i britanskim vlastima.

Iz UBS-a su objavili da ovaj iznos kazne uključuje i 2013 milijuna dolara kazne zbog priznanja krivnje u slučaju namještanja LIBOR-a, odnosno kamatnih stopa na londonskom međubankovnom tržištu.

UBS je prvu nagodbu, zbog namještanja kamata, s američkim vlastima postigao još 2012. godine, no tada je izblila afera s namještanjem tečajeva na deviznom tržištu, pa je američko pravosuđe odustalo od nagodbe.

UBS u priopćenju nakon nagodbe krivnju prebacuje na zaposlenike, te navode da su oni koji su sudjelovali u kriminalnim radnjama već kažnjeni.

"Ponašanje malog broja zaposlenika bilo je neprihvatljivo, i prema njima smo poduzeli odgovarajuće disciplinske mjere", navodi se u priopćenju UBS-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram