Zatvori
Poslovni Puls
25/05/2015

Evo koji parafiskalni nameti možda odlaze u povijest:

Naši bi izvoznici sigurno bili konkurentniji da im ulazni troškovi nisu visoki. No oni uz poreze moraju platiti i mnogobrojne naknade i izdvajanja i namete, a koliko ih je ukupno, e to je pitanje - na koje ne bi dobili odgovor ni da se nudi milijun kuna...

Registar "neporeznih prihoda" na internetskim stranicama Ministarstva financija je prazan. Razlog odaci se ažuriraju. No, kad ih treba naplatiti, država ističe impozantnu brojku: trenutačno je u Registru 268 parafiskalnih nameta, ali kako je u tijeku njegovo ažuriranje navedeni podatak bit će promijenjen i ne može se smatrati konačnim, priopćeno je iz ministarstva financija.

Nije konačno jer dok su se lani neki nameti rezali, drugi su rasli. Primjerice poskupjela je naknada za korištenje adresa i brojeva. Plaćaju je teleoperateri, koji su trošak prebacili na korisnike, pa su poskupjeli bonovi i pretplata. A sve kako bi svoj namet dobio HAKOM.  Poslodavci zaključuju pravog olakšanja nema na vidiku.

Predizborna je godina, a i iz Europe traže radikalno rezanje neoporezivih nameta, pa iz Vlade najavljuju da će ih do kraja godine smanjiti za 300 milijuna kuna. Evo kojih 10 nameta:

nameti_v

Foto: HRT

 

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram