Zatvori
Poslovni Puls
26/05/2015

Održan prvi Shift Meetup kao zagrijavanje za Shift konferenciju

Prvi Shift Meetup, koji je poslužio kao svojevrsno zagrijavanje za nadolazeću Shift konferenciju koja će 11. i 12. lipnja ugostiti više od tisuću sudionika, prošao je u znaku predavanja o investicijskim fondovima...

Okupljene su prvo pozdravili neki od glavnih sponzora Shift konferencije, među kojima su se našli zamjenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i EU integracije Anđelko Katavić, direktor županijske turističke zajednice Joško Stella, direktorica Ureda uprave i komunikacija Societe Generale Splitske banke Silvija Bareša te potpredsjednica International Medical Corps Višnja Čipčić.

Glavno predavanje održao je KJ Singh, direktor jednog od najvažnijih akceleratora na svijetu - TechStarsa. Vrijednost njihovih dosadašnjih investicija je premašila milijardu dolara. O njihovim uspješnim ulaganjima najbolje svjedoči to da su im velike globalne korporacije poput primjerice Disneya, Nikea i Forda povjerili vođenje svojih investicijskih fondova.

KJ kao aktualni direktor pretražuje i nadzire stotine startupova te kroz programe svoje tvrtke savjetuje kompanije oko izgradnje proizvoda, tržišta, fundraisinga i ostalih strateških pitanja. Na Shift Meetupu održao je predavanje o trenutačnom stanju tržišta kapitala, objasnio je zašto su javna tržišta kapitala bitna za ulagače, zašto VC fondovi traže tako visoke povrate te kako alocirati vlastite novce nakon zarade.

Od hrvatskih tvrtki TechStars je za sada uložio u splitski startup Codeanywhere, koji je u samo godinu dana nakon te investicije udvostručio broj zaposlenika! Predavanje o iskustvu prolaska kroz TechStars održao je su-osnivač Codeanywherea, Vedran Jukić, koji je okupljene pobliže upoznao s procesima kroz koje je njegov tim prolazio za vrijeme prošlogodišnjeg boravka u Americi pod okriljem TechStarsa.

Broj okupljenih na Shift Meetupu dokazao je da mlade poduzetnike itekako zanima na koji način doći do investicija, a nije nedostajalo ni pitanja nakon samih predavanja na koje su govornici strpljivo odgovarali. Ovaj Shift Meetup tako daje naslutiti kako će ovogodišnje, četvrto izdanje Shift konferencije biti posjećenije i uspješnije od prijašnjih izdanja te da će namjera postavljanja Splita na mapu nezaobilaznih odredišta za poslovnjake gladne znanja u cijelosti biti ispunjena.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram