Zatvori
Poslovni Puls
26/05/2015

Što pokloniti za krizmu? Zlato je i dalje "broj jedan"!

Tradicionalni dar za krizmu i druge vjerske svečanosti – zlato – niti uz dolazak „nove tehnologije“ i mobitela ili tableta koji se ponekad poklanjaju u ovakvim prigodama, još uvijek nije izgubilo svoj sjaj...

Velik broj kumova, roditelja i članova obitelji krizmanika, prvopričesnika i krštenika želi ostaviti trajan trag na životu onih kojima poklanjaju ove darove, pa umjesto potrošne robe daruju zlato koje ne gubi na vrijednosti.

"Zlato jest uobičajeni dar za obiteljska slavlja i prigode poput krštenja, prve pričesti ili krizme, ali i u drugim situacijama poput rođenja djeteta ili vjenčanja bliskih osoba. Budući da ljudi žele pokloniti nešto što će se pamtiti, i što neće biti „banalno“ kao gotov novac, zlato se pojavljuje kao idealan dar budući da mu vrijednost dugoročno uglavnom raste, a i lako ga je monetizirati u slučaju potrebe", kazala je Andrea Posavec, voditeljica sektora odnosa s kupcima u tvrtki Auro Domus Bullion Market , najvećoj hrvatskoj kompaniji čija je osnovna djelatnost proizvodnja i prodaja predmeta od zlata.

Naglasila je da sve više kupaca ove tvrtke fizičko investicijsko zlato percipira kao pametni dar, jer umjesto privremenog interesa kod djece kojoj se poklanja, ono nastavlja darivati i u budućnosti, pa će se mnogi mališani razveseliti kada shvate im da zlatna pločica, dukat ili zlatnik koji su dobili kao djeca može pomoći prilikom plaćanja školarine na fakultetu ili oklašati izdatak kreditnih rata kod kupnje novog stana.

"Vrijednost zlata u proteklih se petnaestak godina učetverostručila, a zlato u usporedbi s novcem u načelu dobiva na vrijednosti. Tako darovi koji su nekad koštali petstotinjak ili tisuću kuna, što je uobičajen iznos poklona za krizmu ili vjenčanje, danas možda vrijede i više od jedne mjesečne plaće, s tendencijom daljnjeg rasta", objasnila je Posavec.

U vrijeme krize i recesije nisu imuni ostali niti darovi za vjenčanje, krizmu, pričest ili krštenje, stoga se sve više pokušava pametno iskoristiti svaku kunu.

"Činjenica je da se kod naših darova radi o čistom zlatu, daru koji će uvijek imati svoju monetarnu vrijednost, i da se u njemu plaća samo cijena zlata, bez poreza i dodatnih nameta kojih je investicijsko zlato oslobođeno. Uz dukate, zlatne poluge i pločice ili zlatnike, u prodaju smo odnedavno uveli i širok asortiman dizajnerskog zlatnog nakita po cijenama već od 200 kuna, a posebno su tražene darovne kartice s atraktivnim motivima i zlatnim pločicama od 0,5 pa do 2 grama čistog zlata. I one cijenom kreću već od 200 kuna , jer nam je važno pokazati da odlični pokloni ne moraju biti preskupi", zaključila je Posavec.

Širok asortiman darova od zlata može se pronaći u svakoj od 160 poslovnica Auro domusa diljem Hrvatske , a za sve informacije dostupne su i web-stranice tvrtke te besplatni info-telefon 0800 510 510.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram