Zatvori
Poslovni Puls
03/06/2015

Dubrovčanin Jacob Merčep na Europskim igrama u Bakuu

Ljevoruki Jacob Merčep nastupit će u sastavu hrvatske vaterpolske reprezentacije na prvim Europskim igrama, koje će održati od 12. do 28. lipnja u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu...

Član Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje jedini je član jednog dubrovačkog kluba, koji će se natjecati na Igrama. Naravno, ako se ne dogodi što nepredviđeno (ozljeda). Merčep je u upravo završenoj sezoni prvi put igrao i za prvu momčad Jug CO. Debi je imao u Kotoru protiv Primorca u 6. kolu Regionalne lige. U pobjedi 16:9 Jacob je postigao jedan pogodak. Inače, ukupno je Merčep protekle sezone četiri puta nastupio za prvu momčad te postigao 4 pogotka.

Osim 17-godišnjeg Merčepa sudionik prvih Europskih igara bit će i Dubrovčanin Frano Karač, trener u Vaterpolskom klubu Jug CO, koji je pomoćnik izbornika Joška Krekovića. Hrvatska vaterpolska reprezentacija ne nastupa u najjačem sastavu već s juniorskom reprezentacijom.

Hrvatska će na Igrama nastupiti s ukupno 113 sportaša u 18 sportova, i to osim u vaterpolu bit će zastupljena u badmintonu, biciklizamu, boksu, gimnastici, hrvanju, judu, kajak kanu, karateu, mačevanju, odbojci, plivanju, skokovima u vodu, stolnom tenisu, streličarstvu, streljaštvu, taekwondou i triatlonu.

Hrvatski olimpijski odbor je prije neki dan odlučio da naš stjegonoša na prvim Europskim igrama u Bakuu bude Snježana Pejčić, nositeljica bronačanog olimpijskog odličja iz Pekinga 2008. i evidentna kandidatkinja za Olimpijske igre u Riju 2016.

Izvor: Dubrovacki.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram