Zatvori
Poslovni Puls
08/06/2015

Hrvatski hoteli velikim popustima privlače ruske turiste

 Da bi privukli klijente, hrvatski hotelijeri smanjuju cijene za rusko tržište i spremni su nuditi bonuse turistima, izjavila je za portal Interfaks-Turizm Irina Tjurina, glasnogovornica Ruskog saveza turističke industrije, pozivajući se na podatke turističkih operatera...

''Mnogi hoteli ove će godine ponuditi popuste do 20%, čak i za najtraženije datume kolovoza. Osim toga, turistima predlažu različite bonuse – recimo, ručak gratis u polupansionu'', rekla je Tjurina.

Prema njezinim riječima, hrvatski hotelijeri to nisu ponudili prošle godine. To je povezano s time da je turistički biznis uglavnom orijentiran na Zapadnu Europu, udio ruskog tržišta u općem priljevu turista prošle godine iznosio je samo 1,5% (državu je posjetilo 147 tisuća Rusa). Prema mišljenju stručnjaka, preorijentacija na ruske turiste mogla bi biti povezana sa smanjenjem turističkog priljeva iz Njemačke, koja je obično na prvom mjesto po dolasku turista u Hrvatsku.

''Ako se uzme u obzir popust, Ruse će boravak u Hrvatskoj, u hotelu s tri zvjezdice za dvoje, koštati otprilike 50 000 rubalja (6 455 kuna). U lipnju isti taj put košta oko 35 000 rubalja (4 518 kuna), rekla je I. Tjurina.

Istaknula je da ruski turistički operateri, koji rade u Hrvatskoj, sa suzdržanim optimizmom gledaju na početak ljetne sezone. U usporedbi s ožujkom i travnjom, kad je prodaja za 70% zaostajala za pokazateljima od prošle godine, aktualna potražnja gotovo je dostignula zatražene količine prijevoza. Ujedno, udio prodaje last minute je i dalje suviše visok i glavne rezervacije odnose na lipanj. Zbog toga se ne može prognozirati kako će se razvijati situacija. Zasad prodaja zaostaje otprilike za 30% za prošlogodišnjim pokazateljima.

Gotovo svi turistički operateri optimizirali su prijevoze (čarter-letovi), koji su usredotočeni na Istru, najpopularniju hrvatsku regiju za Ruse. Čarteri za Split i Dubrovni nisu planirani u ovoj sezoni, dodala je glasnogovornica Ruskog saveza turističke industrije.

Rusi su promijenili i svoja očekivanja prema smještaju u Hrvatskoj: dobro se rezerviraju skupi hoteli, a srednja kategorija cijena ostala je gotovo nerasprodana, iako je prijašnjih godina na nju otpadala trećina potražnje. Osim odmora na plaži turiste zanimaju izleti po državi, mnogi žele, kad su već u Hrvatskoj, otići i u Italiju i Sloveniju, tvrdi Tjurina, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram