Zatvori
Poslovni Puls
11/06/2015

Alibaba s Agrokorom planira veliku suradnju u online trgovini?

Bivši predsjednik Stjepan Mesić ovih dana u posjeti je Kini gdje razgovara o potencijalnim investicijama u Zadar...

„Kina želi surađivati i svih 16 zemalja zajedno joj mogu biti ozbiljan partner. Svakako bi što prije trebalo potpisati sporazum između Hrvatske, Mađarske i Kine o izgradnji nove željezničke pruge Budimpešta-Zagreb-Rijeka koju bi Kinezi financirali. Rijeka bi postala važna luka za ulaz njihove robe u Europu, ali i za naš izvoz u Kinu. Mi smo Kinezima najbolji put za ulazak u Europu i zato im moramo ponuditi strateške projekte za suradnju. U redu je da se Hrvatska gospodarski orijentirala prema zemljama EU, ali ne smijemo zanemariti ni ostala tržišta“, govori Mesić za Jutarnji list i dodaje kako se oduvijek zalagao za jačanje gospodarskih odnosa s Kinom, a podjeća i kako su milijuni Kineza potencijalni gosti značajni za naš turizam.

U delegaciji bivšeg predsjednika su i vlasnica zagrebačkih restorana Aisa, u kojima je on čest gost, gospođa Chen Li i njezin muž Yinglie Chen koji u Hrvatskoj zastupa gospodarsku komoru kineske pokrajine Zhejiang. Njih dvoje su mu i organizirali posjet, a poveo je i predsjednika Hrvatsko-kineskog poslovnog centra iz Zadra Davida Lekaja koji je došao pregovarati o mogućnostima kineskih ulaganja u Zračnu luku Zadar, luku Gaženica i Zadarsku gospodarsku zonu.

Kaže kako je moćna kineska kompanija Alibaba spremna u Zadru otvoriti svoj distribucijski centar za cijelu Europu te da planira veliku suradnju s Agrokorom u on-line trgovini. Kinezi, dodaje, žele uvoziti hrvatsko vino i smrznute riblje proizvode. Na sajam u Ningbo su stigli izamjenici hrvatskih ministra gospodarstva i turizma, predstavnici Grada Splita, a na svečanosti otvorenja je bio i pulski gradonačelnik Boris Miletić. Uglavnom podosta ljudi iz javnog sektora, ali zato, čini se, nitko iz gospodarstva.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram