Zatvori
Poslovni Puls
12/06/2015

Zračna luka Split dobiva novi terminal

POVEZANE OBJAVE:

Do kraja ove godine, nakon što se ishodi građevinska dozvola i provede postupak javnog natječaja, kreću radovi na projektu rekonstrukcije i dogradnje putničkog terminala Zračne luke Split-Kaštela - najavio je ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, prenosi Slobodna Dalmacija...

Projektom „Rekonstrukcija i dogradnja putničkog terminala Zračne luke Split-Kaštela" za 34,5 tisuće četvornih metara povećat će se površina terminala koji će moći primiti tri i pol milijuna putnika godišnje.

Za 35,5 tisuća četvornih metara povećat će se i prostor parkinga za automobile i autobuse s pripadajućim sadržajima, autobusnim terminalom i uredima za rent-a-car agencije povezan pješačkim mostom s putničkim terminalom.

Ulaganjima će se poboljšati razina usluge putnicima i primjena EU standarda za međunarodni granični prijelaz sukladno Schengenskom sporazumu.

Ukupna vrijednost investicije je 455 milijuna kuna od čega je 130 milijuna osigurano iz vlastitih sredstava, a ostatak će se financirati iz kredita razvojnih banaka.

Zračna luka Split građevinsku dozvolu očekuje tijekom srpnja nakon čega ide u raspisivanje natječaja za izvođenje radova - kazao je Hajdaš Dončić.

Direktor Zračne luke Split Lukša Novak kazao je kako je u 2014. godini ostvaren rast prometa putnika od 11%.

Inače, U prvih pet mjeseci ove godine ostvaren je promet od 392.077 putnika što predstavlja rast od 8 posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram