Zatvori
Poslovni Puls
17/06/2015

Kod nas i rasprave o ekonomiji završe na ustašama i partizanima

Apel HUP-a sadašnjoj i budućim Vladama upućen na Danu poduzetnika bila je tema današnje emisije HRA 'U mreži Prvog'. U emisiji su gostovali ministar obrta i malog poduzetništva Gordan Maras i Domagoj Milošević, saborski zastupnik HDZ-a...

"Ne bi bilo dobro kad bi mi vodili tvrtke poput političara - pet puta godišnje mijenjamo poslovne planove, zadužujemo se i radimo rebalanse", izjavio je Domagoj Milošević. Dodao je kako riječ reforme - danas više nije dovoljna - jer mi ih ne osjetimo', dodao je. Očito je da Vlada misli da živi u jednoj drugoj Hrvatskoj, a svi mi ostali u drugoj Hrvatskoj. Vlada se odbija suočiti s realnošću', kazao je Milošević. 'Brojke nezaposlenih su frapantne, možemo samo zamisliti što će se dogoditi kad se 1. srpnja ukinu radne dozvole u Njemačkoj. Ova Vlada će ostaviti preko 10 milijardi novog duga', dodao je te naglasio kako je Hrvatska i 2011. imala ovakav rast.

'Uvijek treba težiti boljem i s te strane pozitivno gledam napore poslodavaca i njihovo nezadovoljstvo reformama - to je u interesu Hrvatske', kazao je Gordan Maras.' Premijer je na skupu poduzetnika 15 minuta nabrajao ono pozitivno što je napravljeno', dodao je te napomenuo kako je osobno zadovoljan što je na HUP Skoru zabilježen napredak u odnosu na poboljšanje poslovnog okruženja. Dodao je kako je jučer Eurostat objavio kako je hrvatska među prve 4 zemlje po rastu broja zaposlenih. Vlada prognozira kako će ove godine BDP biti pozitivan 0,5 posto i više i imat ćemo 4 pozitivna sva četiri kvartala. To je bolje od HDZ-ove Vlade u kojoj je sjedio Milošević a koja je izgubila 11 posto BDP-a u svom mandatu, poručio je Maras.

Ponovio je kako je neobično da je HDZ u emisiju ovog tipa HDZ poslao nekoga jer predsjednk HDZ-a Tomislav Karamarko pokreće borbu protiv jugofila i imaginarnih neprijatelja iz 90-tih, a uopće ne priča o gospodarstvo. 'Možda bi u emisiju trebao doći netko iz društva povjesničara ili Državnog arhiva kako bi pričali o dosjeima. Osim toga 2011. godine deficit je iznosio 7,5 poslo a trošilo se desetak milijardi više nego danas', rekao je Maras. 'Tko o čemu SDP o ustašama i partizanima', odgovorio mu je Domagoj Milošević. 'Muka je i ono malo ustaša i partizana koji su danas živi - jer loše žive njihova djeca', dodao je. Naglasio je kako u 'Plan 21' više nitko ne vjeruje. Potom je kazao kako se za ovu emisiju jako dobro pripremio - a potom prema ministru sasuo rafal podataka.

Petar Lovrić, predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika i član Izvršnog odbora HUP-a kazao je kako poduzetnička klima nije dobra. 'Ministar nije napomenuo da je doprinos za zdravstvo smanjen, pa opet povećan za 2 posto. Bilo bi bolje da je Vlada odmah teret bolovanja prebacila na teret fonda - ispada da nitko u Hrvatskoj ne zna što je plaća - nju regulira čak 13 zakona', kazao je. 'Ima tisuću detalja, metode primjene fiskalizacije, retroaktivno oporezivanje kapitalne dobiti unazad 12 godina...', dodao je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram