Zatvori
Poslovni Puls
17/06/2015

Ministarstvo turizma sufinancira izgradnju 165 bazena u privatnom turističkom smještaju

Ministarstvo turizma danas je objavilo rezultate dijela programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, odnosno prvu odluku mjere A4 o dodjeli sredstava za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače...

Tako će Hrvatska u sljedećoj sezoni biti bogatija za još 165 bazena, čiju će izgradnju i opremanje sufinancirati Ministarstvo turizma. „U skladu s programom Hrvatska 365, čiji je cilj produljenje sezone, Ministarstvo turizma i na ovaj način pomaže privatnim iznajmljivačima da produlje turističku sezonu u svojim objektima. Ako znamo da je razdoblje popunjenosti objekata s bazenom 30% duža, nego onih bez bazena, možemo govoriti da je riječ o vrlo konkretnoj potpori privatnim iznajmljivačima. Vjerujemo da će do 2020 godine biti izgrađeno i više od tisuću bazena, čime će Hrvatska postati konkurentnija i kvalitetnija turistička destinacija “, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

Programom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ po prvi je puta omogućeno sufinanciranje izgradnje bazena u domaćinstvima (iznajmljivači u privatnom smještaju). Tako Ministarstvo turizma putem mjere A4 ovoga programa sufinancira objekte u domaćinstvu (soba, apartman, studio apartman, kuća za odmor, kamp u domaćinstvu) za izgradnju i opremanje isključivo novih bazena, minimalne vodene tlocrtne površine 30 m2 za vanjske bazene i minimalne vodene tlocrtne površine 20 m2 za unutarnje bazene (unutar čvrstih objekata), uz uvjet da uz planirani bazen podnositelj zahtjeva mora imati registrirane minimalno 3 sobe (odnosno 6 stalnih kreveta) ili 4 smještajne jedinice (odnosno 12 gostiju) u kampu. Podnositelj zahtjeva mora imati registraciju „Objekta u domaćinstvu“ do dana podnošenja prijave, kategorije 3 ili više zvjezdica, te podmirene sve obveze (boravišnu pristojbu i turističku članarinu).

Ukupno je do sada ( u 2013. i 2014. godini) sufinancirana izgradnja 238 bazena. U 2013. godini su putem programa “1000 bazena za hrvatski turizam“ dodijeljena sredstva za ukupno 49 bazena. Te godine na natječaj su se mogla javljati samo trgovačka društva (d.o.o.) i obrti. Prošle godine, sufinanciranje izgradnje bazena provodilo se u sklopu paketa mjera, odnosno programa Konkurentnost turističkog gospodarstva te je ukupno odobreno 169 bazena za privatne iznajmljivače i još 20 bazena kroz druge mjere za d.o.o.i obrte.

Ove godine kroz ovu mjeru izgradit će se još 165 bazena, za koje je Ministarstvo turizma izdvojilo 6 milijuna i 600 tisuća kuna (40 tisuća po bazenu). Na natječaj je stiglo 268 prijava. Rezultati odluke o dodjeli sredstava za sufinanciranje bazena za privatne iznajmljivače objavljeni su na mrežnim stranicama Ministarstva turizma u rubrici „Potpore i krediti“.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram