Zatvori
Poslovni Puls
18/06/2015

Kineski Huawei ponovno demantira glasine o špijuniranju za tamošnju vladu

Kineski vodeći proizvođač IT opreme, Huawei, ponovio je kako ga ne sponzorira kineska vlada niti špijunira korisnike putem svoje opreme...

Glenn Schloss, glasnogovornik za javne poslove i komunikaciju Huawei Technologies, za vrijeme sastanka s novinarima iz 16 zemalja Srednje i Istočne Europe u Pekingu, naglasio je kako je tvrtku osnovao Ren Zhengfei 1987. te nema nikakve veze s ijednom vladom.

"Tvrtku posjeduju zaposlenici. Mi nismo vlasništvo ijedne vlade, ijedne stranke ili vladinih odjela. Mi nismo poduzeće u vlasništvu države."

Što se tiče financiranja Huaweija, Schloss je istaknuo kako međunarodna financiranja tvrtke uglavnom dolaze od međunarodnih investicijskih banaka, kao i nekih kineskih.

Huawei također odbacuje optužbe da špijunira svoje korisnike putem svoje opreme, rekavši kako ne postoji dokaz da je tvrtka bila ili planira biti uključena u takve i slične aktivnosti.

Schloss je naglasio kako Huawei djeluje isključivo u interesu svojih korisnika te je njihovo poslovanje u potpunosti u skladu sa zakonom, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram