Zatvori
Poslovni Puls
19/06/2015

Brodosplit isporučio stambene kontejnere za siromašni Mogadishu

Radi se o 44 prenosivih smještajnih jedinica, potpuno klimatiziranih i izoliranih od vanjskih utjecaja poput vjetra, prašine i vlage. Dizajnirani su za brze montaže i demontaže i transport po cijelom svijetu, a namijenjeni su stanovanju u negostoljubivim uvjetima, ekstremnih temperaturnih razlika, jakih vjetrova, visokih temperatura i vlažnosti zraka...

Pojedinačne dimenzije su dužine 12 metara, širine 2.1 metar te visine 2.5 metra. Svaki je dvosoban i sastoji se od uredskog prostora predsoblja, sanitarnog čvora i spavaonice, a kompletno su opremljeni sanitarnim modulom s tuš kabinom, bojlerom, umivaonikom i školjkom. Stambeni prostor ima dva PVC prozora, klimatizacijsku jedinicu, LED TV uređaj, mikrovalnu pećnicu, ugradbeni hladnjak, garderobni ormar, radni stol, dvosjednu fotelju i dupli krevet te pripremu za telefon i internetski priključak. Također su opremljeni kompletnom električnom instalacijom i vlastitom ploćom s osiguračem.

Riječ je o projektu kakav do sada nije građen u Brodosplitu, gdje su u skladu s nacrtima proizveli čeličnu konstrukciju i termalnu vatrootpornu izolaciju te ugradili kompletnu opremu potrebnu za boravak u zatvorenom prostoru.

Kontejneri će biti postavljeni u stambenom naselju grada Mogadishu u Somaliji u Africi, a namjenjeni su za rad osoba angažiranih na terenskim akcijama, stoji u priopćenju iz Brodosplita.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram