Zatvori
Poslovni Puls
19/06/2015

Kinezi postali vodeći inozemni kupci američkih nekretnina

Kinezi su nadmašili Kanađane te su postali najveći inozemni kupci nekretnina u SAD i po broju i vrijednosti prodaja te su činili više od četvrtine cjelokupne međunarodne potrošnje, u srijedu je prenio Bloomberg...

Istraživanje Državnog udruženja prodavača nekretnina SAD-a je pokazalo kako su kineski kupci potrošili 28,6 milijardi dolara na američke domove te su činili 16 posto inozemnih transakcija u posljednjih 12 mjeseci do ožujka.

Kanađani, koji su vodili u međunarodnim kupovinama od 2008., zauzeli su drugo mjesto s 11,2 milijardi dolara potrošnje i 14 posto udjela u prodaji.

Indijci su činili treću najveću skupinu stranih kupaca sa 7,9 milijardi, nakon čega su slijedili Meksikanci sa 4,9 milijardi.

Istraživanje je kupce iz Hong Konga, Tajvana i kopnene Kine promatralo kao jedinstvenu cjelinu.

Po broju transakcija, ukupna prodaja američkih domova međunarodnim kupcima je pala za 10 posto na oko 209 tisuća jedinica, što ukazuje kako je jak dolar loše utjecao na inozemnu potražnju. Ukupna vrijednost prodaje je iznosila 104 miljarde dolara, što je više od prošlogodišnje 92,2 milijarde.

Florida, Kalifornija, Teksas i Arizona su privukli više od polovice međunarodnih kupaca. Kanađani obično odlaze u područja s toplijom klimom kao što su Florida i Arizona, a kineski kupci u područje Zapadne obale, zbog blizine Aziji, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram