Zatvori
Poslovni Puls
24/06/2015

FINA od sada nudi uslugu prijenosa novca putem Western Uniona

Fina u svojim poslovnicama od danas nudi uslugu brzog prijenosa novca putem Western Uniona. Western Union je najveća svjetska tvrtka za organizaciju prijenosa gotovog novca te omogućuje prijenos novca između više od 200 zemalja svijeta i isplatu na više od 500.000 lokacija, na brz i siguran način, jer je svaki prijenos zaštićen vrhunskim sigurnosnim sustavom i može se provjeriti kontrolnim brojem...

Western Union omogućava prijenos novca između fizičkih osoba u svega nekoliko minuta nakon slanja, bez bankovnog računa, a sigurnosni sustav jamči sigurnu isplatu osobi kojoj je novac namijenjen.

Usluga slanja novca namijenjena je osobama kojima je novac hitno potreban, ponajprije:

• osobama koje su izgubile dokumente/novac ili su im oni ukradeni,
• putnicima i turistima, zbog nepredviđenih troškova u inozemstvu,
• učenicima i studentima u stranim zemljama,
• radnicima na privremenom radu u inozemstvu.

U većini zemalja usluga se obavlja u domicilnoj valuti, i to u gotovini. U Hrvatskoj se uplate i isplate obavljaju isključivo u kunama, a prema tečaju koji određuje Western Union.

Za svaku zemlju određen je maksimalan iznos slanja novca. Maksimalan iznos za slanje novca iz Hrvatske, putem Fine, iznosi 25.000,00 kuna.

Naknadu za prijenos novca plaća samo pošiljatelj, sukladno Cjeniku Western Uniona.

Prijenos novca je vrlo jednostavan i za pošiljatelja, i za primatelja. Pri slanju novca, potrebno je popuniti obrazac „Slanje novca“, koji je dostupan na šalterima Fine. Popunjen obrazac, identifikacijski dokument i novac (s naknadom za slanje), pošiljatelj predaje u Fininoj poslovnici. Po završetku transakcije, pošiljatelj će dobiti kontrolni broj prijenosa novca (Money Transfer Control Number - MTCN), koji je potrebno dostaviti primatelju novca. Kod primanja novca, primatelj popunjava obrazac „Primitak novca“ te ga, uz identifikacijski dokument, predaje u Fininu poslovnicu i preuzima novac, priopćili su iz FINA-e.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram