Zatvori
Poslovni Puls
24/06/2015

Nove sankcije protiv Rusije zbog plinskog "deala" s Grcima?

Potpisani memorandum Rusije i Grčke o izgradnji produžetka plinovoda Turski tok može naljutiti zemlje EU i izazvati pooštravanje sankcija protiv Moskve, priopćio je Sputnik pozivajući se na zapadne medije...

„Hitan sastanak zemalja eurozone u Bruxellesu u ponedjeljak odlučit će o sudbini Grčke, koja će ili dobiti novu financijsku pomoć, ili napustiti eurozonu”, citiraju mediji moskovskog dopisnika Christian Science Monitora Freda Weira, a prenosi RIA Novosti.

Kako piše ovo izdanje, dok stručnjaci sumnjaju da je Grčka sposobna riješiti probleme dugovanja, Atena je poduzela mjere kako bi spasila zemlju od ekonomskog kolapsa. Posjeta Aleksisa Ciprasa Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu proteklog tjedna izazvala je pretpostavke da je cilj grčkog premijera bio pridobiti financijsku pomoć od Rusije. Međutim, prema riječima ruskog predsjednika, to pitanje nije bilo na dnevnom redu tijekom susreta s njegovim grčkim kolegom.

Ove dvije države tada su potpisale Memorandum o izgradnji plinovoda na teritoriju Grčke koji bi trebao biti produžetak „Turskog toka”. Kako smatra Weir, ovaj projekt će u budućnosti Ateni donijeti milijune dolara. Iako ovaj sporazum ne može spasiti Grčku od dužničke krize, izgradnja plinskog čvora na njenom teritoriju osigurat će joj konkurentsku prednost i novi izvor prihoda, navodi se u ovom izdanju.

Izvor: RIA Novosti/RBTH

 

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram