Zatvori
Poslovni Puls
07/07/2015

Danas kreće izdavanje novih dionica Podravke koje će možda biti vrijedne 500 mil. kuna

U prostorijama Zagrebačke burze pred zainteresiranim aktualnim i potencijalnim velikim investitorima održana je prezentacija procesa dokapitalizacije Podravke d.d. i time najavljen početak upisa novih dionica Podravke d.d...

Poznato je kako danas započinje upis novih dionica Podravke d.d. i to u I. krugu samo za radnike Podravke d.d. i povezanih joj društava te u II. krugu za postojeće dioničare, tj. dioničare Podravke d.d. koji su na dan 3. lipnja 2015. godine imali evidentirane dionice na svom računu nematerijaliziranih vrijednosnih papira u SKDD-u. Sukladno Odluci Glavne skupštine o povećanju temeljnog kapitala i Prospektu izdanja i uvrštenja, Uprava Podravke d.d. će u roku od 5 radnih dana od dana zaključenja II. kruga, odnosno nakon 20. srpnja, odlučiti o eventualnom provođenju III. kruga te objaviti javni poziv za upis preostalih novih dionica u III. krugu.

„Povećanjem temeljnog kapitala izdavanjem novih dionica, očekujemo prikupiti do 510 milijuna kuna. Prikupljena sredstva prvenstveno se planiraju koristiti za financiranje akvizicije dionica društva Žito d.d. Ljubljana, za ulaganje u širenje poslovanja na novim tržištima te kao djelomični izvor financiranja investicije izgradnje nove tvornice krutih, polukrutih i tekućih lijekova Belupa čime se namjeravaju osigurati dovoljni proizvodni kapaciteti za daljnji rast i razvoj", naglasio je tijekom danas održane prezentacije dokapitalizacije velikim investitorima Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

Savjetnik Podravke d.d. za pripremu i provedbu javne ponude novih dionica je Zagrebačka banka d.d. u čijim poslovnicama diljem Hrvatske danas započinje upis novih dionica.

„Uistinu nam je drago što Zagrebačka banka kao Agent izdanja može podržati Podravku d.d., jednu od najvećih kompanija u Hrvatskoj čija je dionica među najtrgovanijima na Zagrebačkoj burzi. Nastavljajući na ovaj način dugogodišnju uspješnu suradnju s Podravkom u različitim segmentima poslovanja, očekujemo da će i ovaj aranžman doprinijeti daljnjem razvoju kompanije te dodatnom jačanju njezine pozicije u regiji. Usto, ova transakcija trebala bi biti znatan doprinos daljnjem razvoju hrvatskog tržišta kapitala.“, izjavio je Marko Remenar, član Uprave Zagrebačke banke.

Podravka d.d. će za sve nove dionice zatražiti uvrštenje na Službeno tržište Zagrebačke burze d.d.

"Jako nam je drago da kompanije u sve većoj mjeri prepoznaju prednosti financiranja putem tržišta kapitala. Vjerujemo da će ovakvi potezi biti primjer i drugim kompanijama koje trebaju sredstva za rast i razvoj te da će domaće tržište kapitala u skoroj budućnosti vidjeti još neke zanimljive investicijske projekte“, istaknuo je Tomislav Gračan, član Uprave Zagrebačke burze d.d.

Upisi novih dionica Podravke d.d., po cijeni od 300,00 kuna, u I. i u II. krugu će započeti istodobno.

Uprava Podravka d.d. će u roku od 5 radnih dana od dana zaključenja II. kruga odlučiti o eventualnom provođenju III. kruga te će objaviti javni poziv za upis preostalih novih dionica koje eventualno ne budu upisane i uplaćene u I. i II. krugu. Pravo upisa i uplate novih dionica u III. krugu imat će svi ulagatelji, bez obzira jesu li sudjelovali ili ne u I. odnosno II. krugu, u roku od 7 dana od dana navedenog u javnom pozivu za upis dionica u III. krugu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram