Zatvori
Poslovni Puls
10/07/2015

Adris priprema turističke investicije teške 1,4 mlrd. kuna

Preuređeni hotel Adriatic, koji je početkom srpnja primio svoje prve goste, najvažnija je ovogodišnja investicija Maistre, vrijedna 30 milijuna kuna. U ukupnoj ponudi Rovinja ali i Istre, hotel Adriatic zauzima posebno mjesto kao luksuzni turistički proizvod. Hotel svojom lokacijom i jedinstvenim identitetom značajno podiže kvalitetu destinacije...

Adriatic je jedinstven po svom interijeru u kojem dominiraju umjetnine lokalnih i regionalnih umjetnika, impresivna zbirka od preko stotinu djela, osmišljenih i kreiranih posebno za ovaj hotel. U prizemlju hotela nalaze se à la carte restoran Brasserie Adriatic s ponudom jela inspiriranih francuskom rivijerom te bar s najvećim izborom viskija u Hrvatskoj. Projekt obnove Adriatica vodio je arhitektonski ured Studio 3LHD koji je u dizajniranju interijera surađivao sa Studijem Franić/Šekoranja. Umjetnička kustosica je Vanja Žanko, grafička dizajnerica Lana Cavar osmislila je vizualni identitet, dok su dizajn uniformi osoblja kreirale dizajnerice iz Studija I-gle.

Ulaskom u novu sezonu s ovakvom investicijom, Adris je potvrdio svoju privrženost razvoju vrhunskog turizma i jačanju ugleda Rovinja kao destinacije.

„Sve naše dosadašnje i buduće investicije potvrđuju nas kao najambicioznijeg investitora u hrvatskom turizmu i preduvjet su daljnjeg pozicioniranja kompanije i destinacije u nacionalnim i europskim okvirima. Potencijali Rovinja i Istre u razvoju luksuznog turizma su neupitni, to dokazuju i veliki pomaci koji su napravljeni posljednjih godina, a obnova hotela Adriatic još je jedan doprinos Adrisa i Maistre tom pozitivnom trendu“, pojasnio je predsjednik Uprave Maistre i član Uprave Adris grupe Tomislav Popović.

Izgrađena prije stotinu godina, zgrada hotela Adriatic jedna je od najprepoznatljivijih građevina u Rovinju, neraskidivo povezana s počecima rovinjskog turizma. Temeljito obnovljen tijekom radova koji su počeli u siječnju i završeni u lipnju ove godine, hotel je zadržao svoje povijesno pročelje i vintage duh, uz modernizaciju unutrašnjosti i smanjenje broja soba sa 27 na 18, čime je podignuta razina kvalitete smještaja i usluge.

Sezona bolja od prošlogodišnje

Otvorenje obnovljenog Adriatica za Maistru je najvažniji događaj ove turističke sezone, koja je u Rovinju, prema trenutnom stanju popunjenosti, bolja u odnosu na prošlu.

„Posebno nas raduje da pred i posezona pokazuju trend rasta. Tako smo u prvih šest mjeseci imali rast od devet posto u noćenjima i 14 posto u dolascima u odnosu na isto razdoblje prošle godine“, rekao je Popović.

Najveći broj Maistrinih gostiju dolazi s tradicionalnih tržišta Njemačke i Austrije, dok se u prvoj polovici godine najveći porast dolazaka i noćenja bilježi s domaćeg, slovenskog i talijanskog tržišta.

Investicije Maistre se nastavljaju

Do 2017. godine Adris grupa, u čijem sastavu posluje Maistra, namjerava u turizam uložiti dodatnih 1,4 milijarde kuna, kako bi više od 95 posto hotelskih kapaciteta bilo na razini usluge i ponude koje diktiraju proizvodi četiri i pet zvjezdica. Time će se ostvariti strateški cilj Maistre, a to je postati prepoznatljivim turističkim brendom u međunarodnim okvirima. Dosadašnja ulaganja dostigla su gotovo tri milijarde kuna, čime je udio objekata s četiri ili pet zvjezdica u ukupnom Maistrinom portfelju hotela podignut sa 14 posto 2005. godine na 60 posto danas.

„Više od polovice Maistrinog portfelja čine objekti s četiri ili pet zvjezdica, govorimo o gotovo 7000 kreveta u čvrstim objektima u Rovinju i Vrsaru. Takvi objekti zahvaljujući ponudi i kvaliteti usluge koju nude, izravno utječu na promijenjenu strukturu gostiju u destinaciji, porastu broja dana zauzetosti te, što je najvažnije, otvaraju prostor za produljenje sezone, što u konačnici utječe na ukupne prihode destinacija“, objašnjava Popović dodajući kako su Maistrini ukupni prihodi po jedinici uvećani za 40 posto.

Najznačajnije dosadašnje investicije Adrisa i Maistre prije preuređenja hotela Adriatic bile su izgradnja hotela Monte Mulini i hotela Lone kojima su u destinaciju uvedena dva poznata brenda (Leading Hotels of the World i Design Hotels), preuređenje turističkog naselja Amarin te uređenje šetnice, plaže i uvale Lone.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram