Zatvori
Poslovni Puls
10/07/2015

Grčka ekonomija u ruševinama: Spajaju se posrnule bankarske grupacije

Grčke vlasti odlučile su da će banke biti zatvorene do 13. srpnja, uz ograničenje podizanja gotovine do 60 eura dnevno. Ograničenja su uvedena 29. lipnja, kada su propali pregovori Grčke i međunarodnih vjerovnika...

Bez obzira na ishod summita EU-a, sazvanog za nedjelju, neke grčke banke bit će ugašene i pripojene drugim jačim bankama, rekli su u srijedu neimenovani europski dužnosnici Reutersu.

Jedan je dužnosnik izjavio da bi četiri velike grčke banke - Nacionalna banka Grčke, Piraeus banka, Eurobank i Alpha banka - mogle biti spojene u dvije banke.

Grčka ekonomija je u ruševinama, a to znači da bankama treba novi početak. Ciparski slučaj može poslužiti kao model, rekao je jedan dužnosnik.

Čelnici eurozone dali su Grčkoj rok do kraja tjedna da predloži reformski paket kako bi se odblokirao program pomoći, koji bi u nedjelju trebao biti odobren na summitu EU-a ako njime budu zadovoljni čelnici svih 28 članica.

Zbog masovnog povlačenja novca iz grčkih banaka posljednjih tjedana, grčka vlada naredila je zatvaranje banaka 29. lipnja i one će ostati zatvorene do 13. srpnja. Također, na snazi ostaje ograničenje o podizanju 60 eura na dan na bankomatima, javlja HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram