Zatvori
Poslovni Puls
10/07/2015

Tsipras: Narod nas nije birao da izbacimo Grčku iz eurozone

Predsjednik grčke vlade Aleksis Cipras apelirao je danas na zastupnike svoje stranke Syriza da podrže plan fiskalnih reformi u zamjenu za dobijanje pomoći kreditora, upozorivši ih da im narod nije dao mandat da izvedu Grčku iz eurozone...

U posljednjem pokušaju da zaustavi financijski slom zemlje, Cipras je zatražio odobrenje Syrize za vladin plan reformi koji su kao uvjet postavili međunarodni kreditori da bi odobrili novu financijsku pomoć Ateni, prenosi agencija Reuters, pozivajući se na izjavu jednog grčkog dužnosnika.

Prema riječima Reutersovog sugovornika, Cipras je zastupnicima rekao: "Suočeni smo s vrlo važnim odlukama. Imamo mandat da postignemo bolji dogovor od ultimatuma koji nam je dala eurogrupa, ali nam svakako nije odobren mandat da izvedemo Grčku iz eurozone, Svi smo u ovom zajedno".

Prema prvim informacijama, Cipras se novim planom reformi koji treba da pomogne stabiliziranje ekonomske situacije suglasio s povećanjem poreza i reformom mirovinskog sustava, u skladu sa zahtjevima Europske komisije (EK), Europske središnje banke (ECB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram