Zatvori
Poslovni Puls
14/07/2015

Britanski korisnici Vise dobili pristup Apple Payu

Visa Europe danas je objavila kako korisnici Visa debitnih i kreditnih kartica u vodećim bankama Ujedinjenog kraljevstva sada imaju pristup novo predstavljenom Apple Payu. Na ovaj način korisnici iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Watch, iPad Air 2 i iPad mini 3 uređaja mogu jednostavno i sigurno plaćati pomoću tih uređaja. Apple Pay može biti korišten na bilo kojem bezkontaktnom POS terminalu koji već svakodnevno koriste korisnici Visa kartica milijune puta na dan, diljem Ujedinjenog Kraljevstva...

Visa Europe istraživanje objavljeno u svibnju pokazalo je kako postoji visoka potražnja od strane korisnika za mobilnim načinima plaćanja. Ova potražnja posebno je vidljiva kod korisnika iOS-a, od kojih 60 posto žele plaćati za dobra i usluge pomoću svog mobilnog telefona, što je jasna naznaka sa će prihvaćanje Apple Pay-a biti značajno.

Jeremy Nicholds, izvršni direktor mobilnog u Visa Europe, komentira: “Potražnja potrošača za mobilnim beskontaktnim plaćanjem, u kombinaciji s činjenicom da 70 posto ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu posjeduje pametni telefon znači da komadići slagalice dolaze na mjesto kako bi se dogodio seizmički pomak od plastike prema digitalnom. Današnjim pokretanjem Apple Paya, postaje jasno da će mobilna rješenja brzo postati preferirani način za pohranjivanje i korištenje kreditne ili debitne kartice”.

Apple Pay može biti korišten za dodir i plaćanje na svakom mjestu gdje je prihvaćeno Visa beskontaktno plaćanje. Već postoji više od 410,000 terminala na 250,000 lokacija koje prihvaćaju Visa s Apple Payem.

Sigurnost i zaštita osobnih podataka u srži su Visa proizvoda. Kada korisnik doda Visa kreditnu karticu u Apple Pay, detalji platne kartice ne pohranjuju se u uređaju niti na Apple poslužiteljima. Umjesto toga, Visa generira jedinstveni token ili broj računa uređaja (Device Account Number) koji se dodjeljuje i pohranjen je u uređaju.

Podešavanje Apple Paya je jednostavno. Korisnici Visa kartica mogu odabrati karticu koju trenutno koriste u iTunes računu, ili dodati novu debitnu ili kreditnu karticu. Kada kupuju, Visa korisnici kartica jednostavno prislone iPhone beskontaktnom terminalu sa svojim prstom na Touch ID-u.

Kada korisnici koriste svoje Visa kartice unutar Apple Paya, uživati će iste prednosti koje imaju sa svojim debitnim i kreditnim karticama, uključujući zaštitu od prevare za neautorizirane kupnje kao i rašireno međunarodno prihvaćanje, stoji u priopćenju iz Visa-e.

Visa kartice učitane u Apple Pay raditi će na bilo kojem NFC baziranom beskontaktnom POS terminalu i osmišljene su za plaćanja bilo kojeg iznosa korištenjem TouchID-a da bi se potvrdio nositelj kartice. Broj poslovnica u UK-u koji prihvaća mobilna plaćanja visoke vrijednosti (preko beskontaktnog praga od 20 funti) i dalje raste, i Visa očekuje da će mnogi dućani i restorani učiniti potrebne nadogradnje softwarea kako bi do kraja godine više od 80 posto beskontaktnih terminala prihvaćalo plaćanja bilo koje vrijednosti s Apple Payem i drugim beskontaktnim servisima.

Apple Pay trenutno radi s iPhone 6, iPhone 6 Plus I svim Apple Watch* modelima. Za plaćanja kroz mobilne aplikacije, Apple Pay je također kompatibilan s iPad Air 2 i iPad mini 3.

*Apple Pay zahtjeva da Apple Watch bude uparen s iPhone 5 (ili kasnijim) uređajem koji ima iOS 8.2 (ili kasniji software) instaliran.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram