Zatvori
Poslovni Puls
23/07/2015

Podravka uspješno provela dokapitalizaciju

U ponedjeljak, 20. srpnja bio je zadnji dan II. kruga upisa i uplate novih dionica PODRAVKE d.d. u okviru dokapitalizacije. Postojeći dioničari i radnici ukupno su upisali i uplatili više od 2,26 milijuna novih dionica od ukupno raspoloživih 1,7 milijuna što ukazuje na izniman interes za kupnju dionica Podravke d.d...

„Interes za upis dionica u prva dva kruga dokapitalizacije bio je 33 posto veći od raspoloživih novih dionica te iskazujemo iznimno zadovoljstvo zbog ovakvih rezultata i uspješnosti upisa. To govori o izuzetnom povjerenju postojećih dioničara i radnika u Podravku, njezin pozitivan rast i razvoj. Zato se i ovom prilikom zahvaljujemo svima na iskazanom povjerenju i podršci našem daljnjem razvoju. Nastavljamo provedbu strategije rasta i jačanja Podravke za koju smo uvjereni da može postati najuspješnija internacionalna kompanija iz Hrvatske“, istaknuo je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke nakon završetka II. kruga upisa i uplate novih dionica.

Podsjećamo da se proces upisa i uplate novih dionica odvijao u dva kruga.

U I. krugu koji je bio namijenjen isključivo za radnike i trajao od 07.07.2015. do 13.07.2015., upisano je i uplaćeno sveukupno 88.475 novih dionica od strane 615 radnika.

U II. krugu u kojem su nove dionice mogli upisivati postojeći dioničari, a koji je trajao od 07.07.2015. do 20.07.2015., upisano je i uplaćeno sveukupno 2.174.304 novih dionica, čime je iskazana potražnja značajno premašila broj dionica na raspolaganju.

S obzirom da je za upis u II. krugu preostalo 1.611.525 novih dionica, alokacija svakom pojedinačnom ulagatelju izvršila se na način kako je opisano u Javnom pozivu za upis dionica u I. i II. krugu (objavljenom na internetskim stranicama Zagrebačke burze i Podravke) te je u konačnici u II. krugu ulagateljima alocirano ukupno 1.611.525 novih dionica.

III. krug upisa i uplate novih dionica neće se provoditi, s obzirom da je u I. i II. krugu upisa i uplate upisano i uplaćeno 100% ukupnog iznosa izdanja novih dionica.

Svi preostali viškovi uplaćenih sredstava, kao i ona sredstva u odnosu na koja je upis eventualno opozvan u predviđenom roku, bit će vraćeni ulagateljima najkasnije do 27.07.2015. godine.

Podravka d.d. će poduzeti sve radnje da se sve izdane nove dionice uključe u usluge depozitorija kod SKDD-a po upisu povećanja temeljnog kapitala u sudski registar kao i za uvrštenje novih dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze d.d., stoji u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram