Zatvori
Poslovni Puls
23/07/2015

Todorić preuzimanjem Mercatora zaustavio pad prihoda

Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma održao je prezentaciju o novim standardima poslovanja Konzuma. U sklopu predstavljanja, Darko Knez posebno se osvrnuo na uspješnu integraciju Mercatora u poslovanje Konzuma u Hrvatskoj...

Nakon preuzimanja prve Mercatorove trgovine 9. rujna 2014. godine, Konzum je u iduća tri tjedna integrirao 73 Mercatorove prodavaonice, 1 skladište i 2 veleprodajna centra. Konzum je tako preuzeo preko 133.953 m² prodajnog prostora. U samoj integraciji fokus je bio na rebrandingu, usklađivanju informatičkih sustava, prebacivanju na centralni sustav nabave, kao i na procesima implementacije Konzumovog programa nagrađivanja vjernosti kupaca. Mentorski timovi iskusnih Konzumovih zaposlenika pružali su dodatnu podršku i prijenos znanja, standarda i procedura svim novim zaposlenicima u prodavaonicama.

„Konzum tako gotovo godinu dana nakon integracije Mercatora, bilježi odlične poslovne rezultate u svim bivšim preuređenim prodavaonicama Mercatora. Iako je u navedenim prodavaonicama prije preuzimanja Konzuma zabilježen negativan trend s prosječnim padom od 17% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, u lipnju 2015. godine iste prodavaonice prosječno rastu 20.9%. Najveći prosječni rast od preko 100%, bilježile su veće prodavaonice koje je Konzum preuredio uskladu s novim konceptom.“, izjavio je Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma. Konzum je istodobno sukladno odluci AZTN-a,prepustio ili zatvorio 99 prodajnih mjesta Konzuma i Mercatora koji su ostvarivali više od 925 milijuna kuna godišnjeg prihoda.

Prezentacija je održana nakon obilaska Super Konzuma Pula, kao nedavno renovirane Mercatorove prodavaonice u sklopu koje je u praksi prikazana i praktična primjena najnovijih Konzumovih maloprodajnih standarda koji će se uvesti i u cijelu trgovačku mrežu Konzuma u svim zemljama u kojima posluje.Super Konzum u Puli i sam se, uklapa u poslovnu priču o spajanju Konzum-Mercator i najbolje potvrđuje prednosti takvog spajanja. Ukupna investicija u preuređenje ove prodavaonice iznosila je više od 11 milijuna kuna, pa tako novi Super Konzum Pula svim svojim kupcima sada nudi proširene odjele ribarnice, zdrave hrane i svježih asortimanskih kategorija. Uz ovakvu ukupnu izmjenu organizacije i standarda, ova prodavaonica bilježi prosječan rast prodaje od 30%. Isto tako, Darko Knez iskoristio je priliku i najavio nove investicijske projekte Konzuma; preuređenje bivšeg Mercatorovog centra u Vukovarskoj i unapređenje poslovanja Konzumove Internet prodavaonice, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram