Zatvori
Poslovni Puls
24/07/2015

Turistički projekt temeljen na hrvatskoj "ljekovitoj" nafti teško do realizacije

Ljekovita nafta iz polja Šumećani već 26 godina poboljšava kvalitetu života osobama sa psorijazom u bolnici Naftalan. Kada se otvaralo, lječilištu se predviđala svjetska popularnost. Danas izgleda gotovo isto...

O izgradnji hotela s bazenom koji bi mogao ugostiti turiste govori se već desetak godina. Projekti su se izrađivali, ali nikada nisu realizirani. Vlasnik bolnice, Zagrebačka županija, tvrdi da za projekt vrijedan 80 milijuna kuna nema novca.

"Ja ne bih rekao da glavinjamo deset godina, ja bih rekao da pripremamo projektnu dokumnetaciju već deset godina. Mislili smo da ćemo to napraviti iz fondova EU-a, no Vlada nije ugradila zdravstveni turizam u operativni program", kaže Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije.

U Ministarstvu regionalnog razvoja tvrde, pak, da će zdravstvenog turizma biti, no na natječaj se bolnica Naftalan neće moći prijaviti. Kao razlog se navodi sljedeće: Kada je riječ o specijalnoj bolnici Naftalan, ona ne udovoljava kriterijima za uvrštavanje u kategoriju malih i srednjih poduzetnika budući da je ista u vlasništvu Zagrebačke županije.

Županija trenutačno pregovara s HABOR-om o kreditu, ali za upola manji iznos, bolnica bi dobila samo 20 novih kreveta. Možda će nedostajati kreveta, ali zato nafte neće jer je ugovor s Inom, koja ljekovitu naftu dobavlja, produljen, javlja HRT čiji zanimljivi video prilog na ovu temu možete pogledati ovdje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram