Zatvori
Poslovni Puls
28/07/2015

Hrvatski brodar nakon IPO-a uzao zajam za izgradnju dva broda

Tankerska Next Generation (TNG) osigurala je preostala sredstva za financiranje novogradnji "Zoilo" i "Dalmacija" ugovorom o zajmu sklopljenim s njemačkom bankom Norddeutsche Landesbank Girozentrale (NORD/LB), a transakcija je ukupne vrijednosti do 47,45 milijuna dolara...

Zajam dospijeva šest godina nakon isporuke broda i sklopljen je uz konkurentne tržišne uvjete financiranja brodova. Bit će otplaćen u 24 uzastopne kvartalne rate, koje se temelje na 15 godišnjem otplatnom profilu i balonskoj otplati preostalog iznosa ratom, kojom bi se nepodmireni iznos sveo na nulu, i koja dospijeva zajedno sa zadnjom ratom, navodi se u priopćenju.

"Osiguranje financiranja na izuzetno zahtjevnom međunarodnom tržištu s istaknutom financijskom institucijom potvrđuje napore tvrtke i predanost menadžmenta izvrsnosti u poslovanju. S NORD/LB dobili smo snažnu potporu za naš rast i razvoj uz poboljšanje fleksibilnosti financijskog položaja proširenjem broja banka koje sudjeluju u financiranju društva", kaže predsjednik Uprave TNG-a John Karavanić.

Kako ističe, na taj je način osiguran optimalni omjer financiranja dugom i kapitalom, čime su stvoreni snažni temelji za ostvarenje strategije i povećanje raspoloživog novčanog tijeka te maksimiziranje vrijednosti za dioničare uz smanjenje rizika poslovanja sklapanjem srednjoročnih ugovora na vrijeme.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram