Zatvori
Poslovni Puls
31/07/2015

Na Krku otvorena prva plutajuća benzinska crpka u Hrvatskoj

U Krku, točnije u krčkoj luci, otvorena je prva plutajuća benzinska crpka u Hrvatskoj koja je postavljena u luci otvorenoj za javni promet. To će znatno smanjiti gužve u luci, s obzirom na to da se do sada na točenje goriva na benzinskoj postaji uz obalu na vrhuncu sezone čekalo i po tri sata. Investicija je vrijedna oko tri i pol milijuna kuna...

Radnici Lučke uprave Krk prvi su točili gorivo s plutajuće benzinske postaje koja je postavljena u krčkoj luci. Ovakav način opskrbljivanja broda gorivom praktičniji je, kažu, u odnosu na postaje uz obalu.

Crpka nudi mogućnost pristajanja s obje strane proda. Djelatnici su uvijek na njoj pa mogu pomoći pri vezanju, tako da je mnogo jednostavnija za korištenje. I brža je. Istodobno se gorivom mogu opskrbljivati dva do tri broda, što je iznimno važno s obzirom na to da na vrhuncu sezone u krčku luku po gorivo dolazi stotinjak brodova.

Plutajuća benzinska postaja zadovoljava sve ekološke standarde - ima svjedodžbe i kad je riječ o zaštiti okoliša, potpuno je sigurna.

Krčka luka najveća je u Primorsko-goranskoj županiji po prometu. U neposrednoj blizini je i marina Punat, tako da će postaja mnogo značiti nautičarima i vlasnicima različitih plovila. Ovakva postaja na moru vjetar je u leđa krčkom turizmu, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram