Zatvori
Poslovni Puls
03/09/2015

Zadar dobiva direktnu zračnu liniju s kineskim gradom Chongqing

U Zadru je potpisan ugovor o strateškoj suradnji između CSEBA-e i Grada Chongqinga na realizaciji projekta direktnih letova Chongqing - Zadar...

Razgovori o ovim letovima traju već gotovo godinu i pol, a zadarski turistički radnici i cijela Hrvatska s nestrpljenjem očekuju i njihovu realizaciju.

Velika delegacija od 17 kineskih gospodarstvenika iz kineskog grada Chongqinga u srijedu se cijeli dan u Zadru upoznavala sa lokalnim infrastrukturnim projektima koji traže svoje dovršenje i investitora.

Iako je sastanak sa kineskom delegacijom i prezentacija zadarskih projekata bila zatvorena za novinare, u gradskoj upravi azijske je gospodarstvenike primio zamjenik gradonačelnika Ivica Vlakić, a s njima su razgovarali i predstavnici Hrvatske gospodarske komore Zadarske županije, Turističke zajednice Grada Zadra i Zračne luke Zadar dok su među Kinezima bili direktori poduzeća i tvrtki zainteresiranih za poslovnu suradnju s Gradom Zadrom i zadarskim poslovnim subjektima.

Većina zadarskih projekata predstavljnih Kinezima vezana je uz dovršenje prometne infrastrukture, hotelskih i turističkih kapaciteta, ali i Sportski centar Višnjik, Gaženicu te zadarsku zračnu luku.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram